Ρομά πούλησαν ποδήλατα σε μετανάστες και μετά τους λήστεψαν

Ρομά πούλησαν ποδήλατα σε μετανάστες και μετά τους λήστεψαν

Οι έξι Ρομά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ορεστιάδας και πήραν προθεσμία 

1992328
Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη χθες στο Διδυμότειχο, όταν ομάδα ρομά, αφού πούλησε ποδήλατα σε δύο νεαρούς μετανάστες για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την ενδοχώρα, στη συνέχεια τους έστησαν μπλόκο και τους λήστεψαν, χτυπώντας μάλιστα τον έναν στο κεφάλι.

Θύματα είναι ένας Λίβυος και ένας Αλγερινός 24 χρόνων και οι δύο, οι οποίοι έχασαν όλα τους τα χρήματα, αλλά και τα ποδήλατα που είχαν νωρίτερα αγοράσει.

Σήμερα οι έξι ρομά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ορεστιάδας που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για ληστεία και για πρόκληση σωματικής βλάβης και τους παρέπεμψε στον ανακριτή από τον οποίο πήραν προθεσμία ν’ απολογηθούν. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο 24χρονοι μετανάστες που εισήλθαν στην Ελλάδα από τα περάσματα του ποταμού, αναζητούσαν τρόπο να φύγουν από το νομό Έβρου χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Έτσι βρήκαν τους ρομά, οι οποίοι προσφέρθηκαν να τους πουλήσουν δύο ποδήλατα. Οι μετανάστες, θεώρησαν ότι όλα πήγαιναν καλά και άρχισαν να κινούνται στο δρόμο για να φύγουν. Λίγα λεπτά αργότερα όμως βρέθηκαν μπροστά σε μία ομάδα έξι ρομά, μεταξύ των οποίων και οι πωλητές των ποδηλάτων.

Τους ακινητοποίησαν και με τη βία άρπαξαν όσα χρήματα είχαν, περίπου 500 ευρώ, όπως και τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ πήραν μέχρι και τα ποδήλατα που τους είχαν πουλήσει! Μάλιστα ο ένας μετανάστης όταν αντέδρασε δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με μπουζόκλειδο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι δύο μετανάστες κατήγγειλαν αμέσως όσα συνέβησαν στην αστυνομία και ύστερα από κινητοποίηση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι έξι ρομά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης