Σύμφωνο συνεργασίας Αθήνας-Σκοπίων υπέγραψαν Καμίνης και Σιλέγκοφ

Σύμφωνο συνεργασίας Αθήνας-Σκοπίων υπέγραψαν Καμίνης και Σιλέγκοφ

Η υπογραφή του συμφώνου έγινε στα Σκόπια – Το σύμφωνο προβλέπει προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων

kaminis_skopia
Σύμφωνο συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με το δήμο Σκοπίων υπέγραψαν σήμερα στα Σκόπια οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Γιώργος Καμίνης και Πέτρε Σιλέγκοφ.

Τόσο ο κ. Καμίνης όσο και ο κ. Σιλέγκοφ απέφυγαν να τοποθετηθούν για το ακανθώδες ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων και περιορίστηκαν να αναφέρουν ότι στόχος είναι να έρθουν πιο κοντά οι δύο λαοί.

Το Σύμφωνο προβλέπει την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων σε διάφορους τομείς, ιδίως σε αυτούς της αστικής ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, του τουρισμού και της πληροφορικής.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή τους,οι δύο δήμαρχοι εκτίμησαν ότι το Σύμφωνο δημιουργεί προοπτικές για μία ανοιχτή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων.

Ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι οι δύο συναντήσεις του με τον Σκοπιανό ομόλογό του έχουν οδηγήσει σε σχέση φιλίας και εποικοδομητικής συνεργασίας στις δύο πόλεις, προσθέτοντας ότι οι διμερείς διαφορές δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων.

«Τα διμερή θέματα μεταξύ των χωρών μας, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια, δε θα πρέπει να μας εμποδίσουν από το να ασχοληθούμε με τα προβλήματα των δύο λαών μας και να βρούμε κοινές λύσεις», ανέφερε ο κ. Καμίνης προσθέτοντας ότι «με τη συνάντηση μας δείχνουμε στον κόσμο ότι δεν είναι η ιστορία μας που μας χωρίζει, ή θα πρέπει να μας χωρίζει, αλλά ο τρόπος που κάποια ακραία στοιχεία την ερμηνεύουν».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σκοπίων Πέτρε Σιλέγκοφ έκανε λόγο για ιστορική ημέρα «καθώς ανοίγει τον δρόμο που μας φέρνει πιο κοντά. Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε από κοινού στη δημιουργία ενός καλύτερου κλίματος, προς το συμφέρον των πολιτών και την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων. Εκφράζουμε την ισχυρή βούληση να ενισχύσουμε τη φιλία μας».

Κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, ο κ. Καμίνης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε τον τάφο του Γιώργου Ζορμπά, από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Νίκος Καζαντζάκης τον ήρωά του στον «Αλέξη Ζορμπά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης