Σπείρα τσιγγάνων έκλεβε φορτηγά και τα πωλούσε

Σπείρα τσιγγάνων έκλεβε φορτηγά και τα πωλούσε

Έκλεβαν αγροτικά φορτηγάκια, τα έκαναν... βίδες και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά - Αρχηγός της σπείρας ήταν ένας 39χρονος

peripoliko
Με ορμητήριο τον καταυλισμό όπου διέμεναν στον Τύρναβο εξορμούσαν σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι τσιγγάνοι μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβαν αγροτικά φορτηγάκια συγκεκριμένης μάρκας, , τα έκαναν... βίδες και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

Οι τέσσερις δράστες είχαν ως αρχηγό έναν 39χρονο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν από την Ασφάλεια Κατερίνης ως αρχηγικό μέλος σπείρας που είχε διαπράξει περισσότερες από 80 κλοπές φορτηγών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και Μακεδονίας. Αυτός και ένας 19χρονος ταυτοποιήθηκαν μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας που κράτησαν δυο ολόκληρα χρόνια και οδήγησαν στην εξιχνίαση 11 κλοπών που έγιναν από τον Φεβρουάριο ως και τον Ιούνιο του 2016 με λεία αγροτικά φορτηγάκι τύπων Toyota Hilux και Volks Wagen Taro. Άλλοι δύο συνεργοί τους αναζητούνται.

Στο πλαίσιο της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του τμήματος Δομοκού, εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές φορτηγών σε περιοχές της Φθιώτιδας, έξι σε περιοχές της Λάρισας, δύο κλοπές σε περιοχές των Τρικάλων και μια σε περιοχή της Καρδίτσας. Οι δράστες χτυπούσαν πάντα ξημερώματα, όταν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών κοιμόντουσαν. Τα παραβίαζαν, διέφευγαν με αυτά και τα οδηγούσαν σε ασφαλείς χώρους, όπου τα αποσυναρμολογούσαν για να πουλήσουν τα μέρη τους.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να εξιχνιαστεί πλήρως η δράση της σπείρας και να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της. Στο μεταξύ, σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος και διακεκριμένες κλοπές, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης