ΑΔΕΔΥ: Η Γεροβασίλη τιμωρεί δεκάδες δημοσίους υπαλλήλους που απείχαν από την αξιολόγηση

ΑΔΕΔΥ: Η Γεροβασίλη τιμωρεί δεκάδες δημοσίους υπαλλήλους που απείχαν από την αξιολόγηση

Σε νέα αποχή από την αξιολόγηση καλεί το συνδικαλιστικό όργανο ενόψει του νέου κύκλου αξιολόγησης το 2018

gero26
Τη συνέχιση της απεργίας- αποχής και στο νέο κύκλο αξιολόγησης το 2018 αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της κορυφαίας δημοσιοϋπαλληλικής οργάνωσης συνεδρίασε σήμερα και επισημαίνει τα εξής:

1.Η απάντηση της κ. Γεροβασίλη αποτελεί επί της ουσίας εμπαιγμό των Δημοσίων Υπαλλήλων, αφού ούτε καν την κατάπτυστη τροπολογία με την οποία αποκλείονται από την διαδικασία επιλογής διευθυντών όσοι προϊστάμενοι επέλεξαν να απέχουν από την αξιολόγηση των συναδέλφων τους ( 24Α του Ν. 4369/2016) δεν δεσμεύεται ότι θα καταργήσει. Και ενώ υποτίθεται ότι ο «διάλογος» με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι «ενεργός», η υπουργός κατέθεσε στις 24/04/2018 τροπολογία στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, με την οποία καθιερώνει την ηλεκτρονική αξιολόγηση.

2.Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την απεργοκτόνα τροπολογία της τιμωρεί, αυτές τις ημέρες, δεκάδες δημοσίους υπαλλήλους αποκλείοντάς τους από τη διαδικασία επιλογής Γενικών Διευθυντών, επειδή πήραν μέρος στην απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

3.Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όπως έχει δεσμευθεί, θα στηρίξει σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες τόσο συνδικαλιστικά όσο και νομικά όλους τους υπαλληλους που θα αποκλειστούν από τις κρίσεις, λόγω της συμμετοχής της στην απεργία – αποχή. Ήδη έχουν κατατεθεί προσφυγές στο ΣτΕ, με τη νομική στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για λήψη ασφαλιστικών μέτρων, οι οποίες εκδικάζονται αυτές τις μέρες.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει πως είναι ψευδή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν «απόρριψη από το ΣτΕ προσφυγής υπαλλήλου του ΤΕΙ Ηπείρου, ο οποίος ζήτησε να κριθεί ως αντισυνταγματική η τροπολογία Γεροβασίλη, με την οποία αποκλείονται από τις κρίσεις προϊσταμένων όσοι δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση στο Δημόσιο»
Κλείσιμο

Σε ανακοίνωση τονίζεται πως : καμία τέτοια απόφαση απόρριψης από το ΣτΕ δεν υπάρχει, αφού η προσφυγή του συγκεκριμένου υπαλλήλου κρίθηκε από το Εφετείο Ιωαννίνων, λόγω αρμοδιότητας, και όχι από το ΣτΕ. Ο εργαζόμενος δικαιώθηκε πλήρως και με προσωρινή διαταγή του Εφετείου Ιωαννίνων στις 15/03/2018 έγινε δεκτός στις κρίσεις. Ταυτόχρονα με την νομική στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κέρδισε και τα ασφαλιστικά μέτρα.

Τέλος να σημειωθεί πως οι προσφυγές που έγιναν στο ΣτΕ δεν έχουν κριθεί ακόμη. Οι προσφυγές θα κριθούν οριστικά στις 4 και στις 25 του Οκτώβρη 2018. Τα, δε, ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν θα κριθούν τις επόμενες μέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης