Μυτιλήνη: Εκδήλωση για την πολιτιστική κληρονομιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

kataulismos

Σήμερα (25 Απριλίου) στις 6.30 το απόγευμα

Εκδήλωση, με θέμα «Η πολιτιστική μας κληρονομιά: το παρελθόν συναντά το μέλλον. Ο πολιτισμός, η κινητήρια δύναμη της Ευρώπης», πραγματοποιείται σήμερα (25 Απριλίου) στις 6.30 το απόγευμα, στο Μουσείο Τεριάντ της Μυτιλήνης. Διοργανώνεται από το Europe Direct North Aegean, σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της έννοιας της πολιτιστικής κληρονομιάς και πολιτιστικής παράδοσης στη χώρα μας και στον ευρωπαϊκό χώρο, καθώς επίσης και της επίδρασης που ασκεί η μια επί της άλλης. «Η πολυπολιτισμικότητα είναι από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας θεωρείται ως βασική προϋπόθεση της υλοποίησης των στόχων της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» σημειώνεται στην πρόσκληση της εκδήλωσης από τους διοργανωτές.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Ο Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης, γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και συγγραφέας

Η Χριστιάνα Καλογήρου, περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου

Ο Παύλος Τριανταφυλλίδης, προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Τεριάντ

Ο Νίκος Ζούρος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου

Η Σοφία Μπαρουτσάκη, επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στη Λέσβο και στη Λήμνο

Ο Στρατής Μπαλάσκας, δημοσιογράφος

Η Κλειώ Χατζηδανιήλ, απόφοιτη ΑΠΘ τμήμα Ιστορίας και

Αρχαιολογίας, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πάνος Γρηγορίου, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιστημονικός υπεύθυνος του Europe Direct North Aegean.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ (5)

93% ... έτσι βεντούζα, βεντούζα

Σε λίγο καιρό θα υπάρχει μόνο ισλαμικός πολιτισμός στο νησί!

Jerry

Οποίος δεν έχει δουλειά, η την αποφεύγει γενικά, καταγίνεται με τις εκδηλώσεις.

Q

Πρωτα βγαζετε SOS, αποσυμφορηστε μας, δεν αντεχουμε αλλα λαθρα, η λαθροεισβολη ειναι κακο μυνημα και μετα κανετε εκδηλωσεις του τυπου "τι ωραια που ειναι η πολυπολιτισμικοτητα". Τον εχετε τηγανισει για τα καλα τον εγκεφαλο εκει στο Συριζονησι ε? Εντελως αξιοι της μοιρας σας!

noldor

Όταν μπλέκεις τον ευρωπαϊκό πολιτισμό με τον αφγανοαλγερογεωργιανό πολιτισμό δεν έχεις πολυπολιτισμικότητα αλλά πολυεγληματικότητα.

Ο Γέρος της Μόριας

Όλα τα είχατε, οι εκδηλώσεις σας έλειπαν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rdgrdrdw

Ήταν 88 ετών - Νοσηλεύοταν το τελευταίο διάστημα με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο - Ποιος ήταν ο μεγάλος άντρας της σπουδαίας οικογένειας του Παναθηναϊκού

18