Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος λέει «όχι» στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ

dei_2

Την αντίθεσή της στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ εξέφρασε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) – Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έρχεται σε αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες 

«Όχι» στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ λέει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), με υπόμνημα που κατέθεσε στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για τις λιγνιτικές μονάδες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι Περιφέρειες κατηγορούν την κυβέρνηση για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Όπως υποστηρίζουν, οι ρυθμίσεις του έρχονται «σε ευθεία αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες, όπως αυτές εκφράζονται δημόσια μέσω των δημοτικών συμβουλίων, των Περιφερειακών Συμβουλίων Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, καθώς ξεπουλά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας».

Η ΕΝΠΕ επισημαίνει ότι «η ενέργεια και τα νερά είναι κοινωνικά αγαθά και κρίσιμες υποδομές και δεν πωλούνται, δεν εκποιούνται».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

1996324

Για δραματικές αλλαγές στο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης κάνουν λόγο μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και αποδίδουν το συγκεκριμένο νομοθέτημα σε ψηφοθηρικούς λόγους – Η «τεχνητή» πανεπιστημιοποίηση υποβαθμίζει όλα τα διπλώματα αναφέρει στο protothema.gr o πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας - Για τελειωτικό χτύπημα στην Παιδεία κάνει λόγο η Νίκη Κεραμέως

19