Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στη Φωκίδα:  Το συγκινητικό «αντίο» στους δύο επιβαίνοντες 

Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στη Φωκίδα:  Το συγκινητικό «αντίο» στους δύο επιβαίνοντες 

«Μπορείς τώρα να πετάς όσο θέλεις, που τόσο αγαπούσες»,  «My pilot, my captain...», είναι μερικά από τα συγκινητικά μηνύματα

foto-fokikda-iptamenoi
Θλίψη και συγκίνηση επικρατεί, σήμερα, στην Πάτρα, η οποία θρηνεί τον άδικο χαμό δύο αγαπημένων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο μονοκινητήριο αεροσκάφος, που συνετρίβη στο Σκάλωμα Φωκίδας, το απόγευμα του Σαββάτου.

Πρόκειται για τον απόστρατο σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας, Τάσο Σταματάκη, ο οποίος εχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα της Ανδραβίδας στα Φάντομ και τον 61χρονο επιχειρηματία από την Πάτρα, Δημοσθένη Σεραφειμίδη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας έκανε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο και συγκίνησε με το τελευταίο «αντίο» στο φίλο του και επιχειρηματία Δήμο Σεραφειμίδη.

Κλείσιμο


Συγκινητικό και το σημείωμα του Προϊσταμένου ΟΣΕ Πάτρας Χρήστου Οικονόμου, για τον φίλο και δάσκαλό του Τάσο Σταματάκη. Μάλιστα δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία και έγραψε:

«Δεν έχω λόγια... Ένας υπέροχος άνθρωπος ένας σοβαρός οικογενειάρχης ένας επαγγελματίας πιλότος ένας εκπαιδευτής έμπειρος μάχιμος ένας εξαιρετικος τύπος..
Ένας που μας έλεγε "δεν την έπαθα από τα φάντομ θα την πάθω από το καρυδοτσουφλο?
Τι να πω... Ένας απίστευτος άνθρωπος.... Ένας διδάκτορας αεροπόρος που με έμαθε να πιλοταρω ένας δάσκαλος που με διδαξε να πεταω..
R.I.P. PILOT... MY PILOT... My CAPTAIN ».

«Απίστευτο! Ήσουν πάντα για τα ψηλά! Καλό ταξίδι φίλε...», έγραψε ο Ηλίας Γκοτσόπουλος

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, κατέπεσε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας.

Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα - Μεσολόγγι - Κωπαΐδα, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ανέφερε ότι το προπορευόμενο θα έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, εντοπίζοντας νεκρό τον ένα επιβαίνοντα, ο οποίος βρισκόταν εκτός της ατράκτου και είχε καταπλακωθεί. Ο δεύτερος απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης