Αλεξανδρούπολη: Κατέσχεσαν σχεδόν μισό τόνο ακατάλληλα όστρακα

Αλεξανδρούπολη: Κατέσχεσαν σχεδόν μισό τόνο ακατάλληλα όστρακα

 Συνελήφθη ο 32χρονος κυβερνήτης της βάρκας που κατασχέθηκε, όπως και οι 20 σάκοι με 431 κιλά όστρακα του είδους τελλίνα

ostraka
Με ανοιχτές αγκάλες περίμεναν στον λιμενίσκο του Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη οι άνδρες του Λιμενικού, να «δέσει» η ξύλινη μηχανοκίνητη βάρκα τύπου μπλάβας που μετέφερε ένα φορτίο με παράνομα αλιευμένα όστρακα. Ήδη είχαν συλλάβει τους τρεις παραλήπτες του.

Οι τρεις Έλληνες ηλικίας 41, 34 και 17 χρόνων αποπειράθηκαν να διαφύγουν, αλλά ακινητοποιήθηκαν και βρέθηκαν με χειροπέδες. Λίγο αργότερα, έπεσε στα χέρια των λιμενικών ο 32χρονος κυβερνήτης της βάρκας που κατασχέθηκε, όπως και οι 20 σάκοι με 431 κιλά όστρακα του είδους τελλίνα, από τα οποία τα 287 είχαν διαστάσεις μικρότερες από τις ελάχιστες επιτρεπόμενες.

Οι ειδικοί του τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου τα έκριναν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ δεν υπήρχαν η προβλεπόμενη επισήμανση και έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους. Άλλωστε, η αλίευση οστράκων του είδους τελλίνα απαγορεύεται στην περιοχή την περίοδο μεταξύ 1ης Απριλίου και 31 Οκτωβρίου κάθε έτους. Οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης