Ηράκλειο: «Καμπάνα» για τον... «μαϊμού» συνταγματάρχη της Ε.Υ.Π.

Ηράκλειο: «Καμπάνα» για τον... «μαϊμού» συνταγματάρχη της Ε.Υ.Π.

Εν μέσω θυμηδίας διεξήχθη η δίκη του 46χρονου απατεώνα που εμφανιζόταν στα θύματά του ως αξιωματούχος του στρατου ή της αστυνομίας

judges
Εν μέσω... θυμηδίας διεξήχθη η δίκη του 46χρονου απατεώνα με το αστείρευτο ρεπερτόριο, που εμφανιζόταν ως συνταγματάρχης του στρατού, στέλεχος της Ε.Υ.Π. ή διοικητής της Ασφάλειας Ηρακλείου και εξαπατούσε πολίτες στους οποίους υποσχόταν να διευθετήσει προσωπικές τους υποθέσεις.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δεν συμμερίστηκε τα γέλια που ακούστηκαν όσο κατέθεταν τα πέντε ανυποψίαστα θύματα από το Ηράκλειο και το Λασίθι, που ο "μαϊμού" στρατιωτικός είχε εξαπατήσει από τον Ιούνιο του 2016 ως την περασμένη Τρίτη και τους είχε αποσπάσει συνολικά 6.000 ευρώ. Έτσι, του έριξε «καμπάνα» καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Ο 46χρονος άεργος έταζε ότι μπορούσε να μεσολαβήσει για την διαγραφή προστίμων και οφειλών σε δημόσιες υπηρεσίες ή να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους να πετύχουν ελάφρυνση χρεών.

Όταν συνελήφθη από... πραγματικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας, στο σπίτι του βρέθηκαν στολές παραλλαγής με διακριτικά συνταγματάρχη του Στρατού, καπέλο τζόκεϊ με το σήμα της ΕΛ.ΑΣ., μπουφάν με διακριτικό «δυνάμεις άμυνας φρούρησης», ένα κυνηγετικό όπλο, ένα κλομπ με θήκη και προσωπικά έγγραφα των θυμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης