«Μαϊμού» στρατιωτικός εξαπατούσε πολίτες στην Κρήτη

«Μαϊμού» στρατιωτικός εξαπατούσε πολίτες στην Κρήτη

Ο απατεώνας έταζε ότι μπορούσε να μεσολαβήσει για την διαγραφή προστίμων και οφειλών σε δημόσιες υπηρεσίες ή να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους να πετύχουν ελάφρυνση χρεών 

xeiropedes_009
Δεν συστηνόταν απλώς ως συνταγματάρχης του στρατού, στέλεχος της Ε.Υ.Π. ή διοικητής της Ασφάλειας Ηρακλείου, αλλά είχε στην... γκαρνταρόμπα του και τις ανάλογες στολές ένας 46χρονος ο οποίος εξαπατούσε εύπιστους πολίτες στους οποίους υποσχόταν -με το αζημίωτο!- ότι θα διευθετήσει τις προσωπικές τους υποθέσεις!

Ο απατεώνας με το αστείρευτο ρεπερτόριο έταζε ότι μπορούσε να μεσολαβήσει για την διαγραφή προστίμων και οφειλών σε δημόσιες υπηρεσίες ή να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους να πετύχουν ελάφρυνση χρεών. Από τον Ιούνιο του 2016 ως την περασμένη Τρίτη που συνελήφθη από... πραγματικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας, είχε εξαπατήσει πέντε ανυποψίαστα θύματα σε Ηράκλειο και Λασίθι, από τα οποία είχε αποσπάσει συνολικά 6.000 ευρώ.

Στο σπίτι του άεργου 46χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν με στολές παραλλαγής και διακριτικά υψηλόβαθμου αξιωματικού του Στρατού, καπέλο τζόκεϊ με το σήμα της Αστυνομίας, μπουφάν με διακριτικό «δυνάμεις άμυνας φρούρησης», ένα κυνηγετικό όπλο, ένα κλομπ με θήκη και προσωπικά έγγραφα των θυμάτων. Η προανάκριση συνεχίζεται για την διαλεύκανση και άλλων περιπτώσεων, ενώ ο 46χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης