Αλεξανδρούπολη: Mε «λουκέτο» κινδυνεύει η μοναδική Αιματολογική Κλινική του ΠΓΝΑ

alexpoli-e1441123994410

Η συγκεκριμένη κλινική εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι πάσχουν από λευχαιμία και άλλες σοβαρές ασθένειες

Τον κίνδυνο να κλείσει η Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, η μοναδική σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από λευχαιμία και άλλες σοβαρές ασθένειες κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του ο Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΑ και Καθηγητής Αιματολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ιωάννης Κοτσιανίδης.

Στην ανακοίνωσή του ως βασικό υπεύθυνο του πιθανού κλεισίματος της κλινικής θεωρεί τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ που αποφάσισε αιφνιδιαστικά και χωρίς να ενημερώσει κανέναν ή να υπάρξει στοιχειώδης συνεννόηση με τον Διευθυντή της κλινικής, να αποσπάσει μια από τους δύο Επιμελητές ειδικούς Αιματολόγους στο «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης και μάλιστα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση - διαμαρτυρία του κ. Κοτσιανίδη η οποία έφτασε ακόμα και στον Εισαγγελέα η διοίκηση τη 4ης ΥΠΕ αποφάσισε να «παγώσει» την απόσπαση μέχρι να γίνει πρόσληψη νέου αιματολόγου στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο κ. Κοτσιανίδης «το ζητούμενο δεν είναι να γίνουν αντικαταστάσεις γιατρών. Η Αιματολογική Κλινική είναι ήδη υποστελεχωμένη και πρέπει να ενισχυθεί με επιπλέον γιατρούς, όπως έχει επανειλημμένα ζητηθεί. Αυτή την στιγμή υπάρχουν τέσσερις γιατροί για 600.000 άτομα οι οποίοι καλούνται να καλύψουν 5000 ραντεβού ετησίως. Οι τελευταίες δυο προσλήψεις έγιναν το 2004».

Ολόκληρη η ανακοίνωση- διαμαρτυρία του Διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής

«Για πρώτη φορά μετά από 31 συναπτά έτη λειτουργίας της, η Αιματολογική κλινική του ΠΓΝΑ, η μοναδική Αιματολογική κλινική σε ολόκληρη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης, κινδυνεύει να κλείσει, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας με λευχαιμία και άλλους αιματολογικούς καρκίνους.

Εκεί οδηγεί η αιφνίδια απόσπαση της μίας από τους μόλις δύο επιμελητές ειδικούς Αιματολόγους της κλινικής χωρίς να αντικατασταθεί, από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ. Η εν λόγω ιατρός μετακινήθηκε στο ΑΝΘ Θεαγένειο Θεσσαλονίκης καταμεσής της Μεγάλης Εβδομάδας, αφήνοντας ακάλυπτη την Αιματολογική κλινική και έκθετους τους χιλιάδες ασθενείς της. Η μετακίνηση της εν λόγω γιατρού έγινε εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να προηγηθεί καμία συνεννόηση με τον διευθυντή της Αιματολογικής κλινικής.

Μάλιστα η εν λόγω γιατρός είχε ήδη ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα εφημεριών και εξωτερικών ιατρείων της κλινικής για το μήνα Απρίλιο, με αποτέλεσμα να η αιφνιδιαστική της απόσπαση να δημιουργεί άμεσο και επείγον πρόβλημα. Η δε αιτιολόγηση της μετακίνησης, κατά τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, ήταν οι «υπηρεσιακές ανάγκες» του ΑΝΘ «Θεαγενείου», οι οποίες όμως, όχι απλά δε τεκμηριώνονται, αλλά ούτε καν αναφέρονται στο έγγραφό του.

Σημειώνεται πως εδώ και 2 χρόνια ο διευθυντής της Αιματολογικής κλινικής έχει επανειλημμένα ενημερώσει εγγράφως τόσο τη διοίκηση του ΠΓΝΑ, όσο και τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ για τους κινδύνους που εγκυμονεί η σοβαρή υποστελέχωση της κλινικής για τους πολυάριθμους ασθενείς της περιφέρειας, πολλοί από τους οποίους πάσχουν από βαριούς αιματολογικούς καρκίνους. Αντί όμως της τόσο αναγκαίας πρόσληψης ειδικών Αιματολόγων στη μοναδική Αιματολογική κλινική μιας ολόκληρης περιφέρειας, ο διοικητής της ΥΠΕ την «επιβραβεύει», αποδεκατίζοντας ακόμα περισσότερο το προσωπικό της και οδηγώντας σε θεραπευτικό αδιέξοδο  τους πολυάριθμους τωρινούς και μελλοντικούς ασθενείς της, οι οποίοι στην περίπτωση κλεισίματος της κλινικής θα πρέπει να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη για χημειοθεραπείες!

Μήπως στα μάτια της 4η ΥΠΕ το τριτοβάθμιο νοσοκομείο του τόπου μας μετρά λιγότερο και από ένα απλό παράρτημα αυτών της Θεσσαλονίκης;

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Κοτσιανίδης
Καθηγητής Αιματολογίας Δ.Π.Θ.
Δ/ντης Αιματολογικής κλινικής Π.Γ.Ν.Α.
Δ/ντης Τομέα Γενικής Παθολογίας Δ.Π.Θ».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΖΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Οι βολεμένοι καλά θα κάνουν να ενδιαφερθούν περισσότερο για τους ακρίτες και τους λαμπρούς επιστήμονες που αγωνίζονται ηρωϊκά στα σύνορα αντί να τους κόβουν τα χέρια. Επιτέλους ας σκεφτούν Εθνικά,Πατριωτικά και όχι μικροπολιτικά,εκτός εάν θέλουν να στείλουν τον κόσμο για θεραπεία Κωσταντινούπολη!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

giatros

Η ηγεσία της Αριστοτέλους επιχειρεί να «απεγκλωβιστεί» από το αποτυχημένο μοντέλο υπογράφοντας νέες συμβάσεις με τους ειδικευμένους γιατρούς, πλην παθολόγων, γενικών γιατρών, και παιδιάτρων - Οι τέσσερις άξονες του νέου σχεδίου

eirini

Οι αγκαλιές, τα χάδια και η αγάπη των δικών της ανθρώπων αντικατέστησαν την απόγνωση και το γοερό κλάμα που ήταν η καθημερινότητα της Ειρήνης Μελισσαροπούλου για 16 ολόκληρους μήνες στο παγωμένο της κελί

panelalides-new1

ΟΛΜΕ: Αποπροσανατολιστική η επιχειρηματολογία περί «κατάργησης» των φροντιστηρίων, αφού η ιδιωτική παραπαιδεία θα αυξηθεί με τις νέες εξεταστικές διαδικασίες για το απολυτήριο