Έδεσσα: Εξιχνιάστηκε απάτη μέσω διαδικτύου – Υποσχόταν δάνεια με ηλεκτρονικές αγγελίες

Έδεσσα: Εξιχνιάστηκε απάτη μέσω διαδικτύου – Υποσχόταν δάνεια με ηλεκτρονικές αγγελίες

Η αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία 38χρονης που αναρτούσε ψευδείς αγγελίες – Έχει αποσπάσει ποσό άνω των 2.200 ευρώ

peripoliko_5
Τουλάχιστον 17 ανυποψίαστοι πολίτες που είχαν άμεση ανάγκη από χρήματα, αλλά όχι και την δυνατότητα να ζητήσουν τραπεζικό δάνειο, έπεσαν θύματα μιας πολυμήχανης 38χρονης που διαβεβαίωνε ότι μπορούσε να τους εξασφαλίσει τα ποσά που ήθελαν.

Η απατεώνισσα αναρτούσε αγγελίες σε ιστοσελίδες με τις οποίες εμφανιζόταν ως διαμεσολαβητής δανείων, ως εκπρόσωπος εταιρείας ενεχειροδανειστηρίου ή ως επιχειρηματίας που δήθεν είχε τη δυνατότητα χορήγησης δανείων. Από όσους «τσίμπησαν» το δόλωμα και επικοινωνούσαν μαζί της σε ένα πλήθος διαφορετικών λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά ως έξοδα για την έκδοση του δανείου.

Από το Μάιο του 2017 ως και το Φεβρουάριο φέτος, εξαπάτησε 17 άτομα από τα οποία απέσπασε συνολικά 2.290 ευρώ. Ωστόσο, συνεχίζεται η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Έδεσσας που εξιχνίασαν τις απάτες και την ταυτοποίησαν, για να εξακριβωθεί αν έχει εξαπατήσει και άλλους. Στο μεταξύ, σε βάρος της 38χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες μέσω διαδικτύου κατά συρροή και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης