«Δεν έλουσα κανέναν με βενζίνη, αλλά την επόμενη φορά...», λέει ο 62χρονος που έβαλε φωτιά σε συμβολαιογραφείο

«Δεν έλουσα κανέναν με βενζίνη, αλλά την επόμενη φορά...», λέει ο 62χρονος που έβαλε φωτιά σε συμβολαιογραφείο

«Ζητούσα τα λεφτά μου», δήλωσε στο protothema.gr -  Ο 62χρονος έβαλε φωτιά στο χαλί και τον καναπέ 

pyr_2
«Όχι απλώς δεν χρωστάω, αλλά μ’ έκλεψαν. Ζητούσα τα λεφτά μου και δεν έριξα σε κανέναν βενζίνη, αλλά την επόμενη φορά δεν ξέρω τι θα γίνει».

Ο 62χρονος Α.Π. που εισέβαλε χθες το μεσημέρι βάζοντας φωτιά σε γραφείο συμβολαιογράφου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφέθηκε ελεύθερος από το Αυτόφωρο και υποστηρίζει μιλώντας στο protothema.gr ότι έπεσε θύμα απάτης και προσπαθεί να αναδειχθεί από τα ελληνικά δικαστήρια.

Ο 62χρονος χθες το μεσημέρι εισέβαλε στο γραφείο του συμβολαιογράφου κρατώντας μπουκάλια με βενζίνη και αναπτήρα με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές από κοινή εταιρία παρασκευής βερνικιών νυχιών που είχαν στη Βουλγαρία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο συμβολαιογράφος υποστήριξε ότι τον περιέλουσε με βενζίνη, όπως και μία υπάλληλο του γραφείου και απείλησε να τους βάλει φωτιά, όμως εκείνοι πρόλαβαν κι έφυγαν αφήνοντάς τον μόνο του στο γραφείο. Όταν ύστερα από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία άνοιξε την πόρτα, είχε βάλει φωτιά στο χαλί και σε έναν καναπέ, που σβήστηκε από την πυροσβεστική.

Σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης από το οποίο πήρε αναβολή για να δικαστεί αύριο, με τις κατηγορίες του εμπρησμού από πρόθεση και πρόκληση διακεκριμένων φθορών. Ο Α.Π. έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, αφού προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί άλλες δύο φορές σε μία Τράπεζα ζητώντας ρύθμιση των χρεών του.

«Αυτή τη φορά ζητούσα τα λεφτά που μου πήραν. Είναι πάνω από 50.000 ευρώ. Τα μετέφεραν όλα, βιβλία, λεφτά, έγγραφα. Έτσι πως έγινε θα υποχρεωθεί να φέρει τα βιβλία της εταιρίας που έχουμε στη Βουλγαρία εδώ για να αποκαλυφτεί τι έγινε», ισχυρίστηκε. Είπε μάλιστα πως έχει δεχτεί απειλές και για την οικογένειά του και πως δεν μπορεί να προσφύγει στα βουλγαρικά δικαστήρια επειδή δεν έχει χρήματα. «Εσείς έχετε δει συμβολαιογράφο να είναι διαχειριστής και μέλος εταιρίας στη Βουλγαρία, ενώ είναι δημόσιος λειτουργός στην Ελλάδα», διερωτήθηκε ο 62χρονος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης