Προκλητικό παιχνίδι με το χρόνο από το Πειθαρχικό σχετικά με την υπόθεση της μικρής Μελίνας

mikri-melina

Δύο χρόνια και τέσσερις μήνες μετά τον αδόκητο χαμό της 4χρονης η αναισθησιολόγος του Βενιζέλειου Ηρακλείου και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας δεν έχει κληθεί καν να δώσει εξηγήσεις

Σε τουλάχιστον προκλητικό, αν όχι ύποπτο, παιχνίδι με τον χρόνο επιδίδεται το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 30 Δεκεμβρίου 2015, κατά την ανάνηψη από μία επέμβαση ρουτίνας – για κρεατάκια.


Δύο χρόνια και τέσσερις μήνες μετά τον αδόκητο και αναίτιο θάνατο της 4χρονης το βασικό πρόσωπο που αποδείχθηκε πως έχει ευθύνη για το μοιραίο αποτέλεσμα, η αναισθησιολόγος του νοσοκομείου Βενιζέλειο Ηρακλείου και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κυρία Νεκταρία Πολάκη, δεν έχει κληθεί καν να δώσει εξηγήσεις αρμοδίως στα πειθαρχικά όργανα του ΕΣΥ για το τι συνέβη πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση.


Η κυρία Πολάκη με βάση το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) της 30/6/2016 παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης. Στην αναισθησιολόγο καταλογίστηκε «βαριά ιατρική αμέλεια για παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».


Από τον Ιούνιο του 2016 που εκδόθηκε το πόρισμα μέχρι σήμερα η κυρία Πολάκη (συνεχίζει να) προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Βενιζέλειο, και μάλιστα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου μετακινήθηκε από τα χειρουργεία μετά τον θάνατο της 4χρονης, χωρίς όμως να έχει παρουσιαστεί στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο όπως προβλέπεται στο πειθαρχικό δίκαιο των γιατρών ΕΣΥ.

Ουσιαστικά το πειθαρχικό ζήτημα δρομολογήθηκε μετά την αποκάλυψη στη Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο με την ευκαιρία της υπόθεσης Novartis από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, κ. Αδωνι Γεωργιάδη, ότι το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας αναφορικά με την θλιβερή αυτή υπόθεση έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται «κλειδωμένο» στα συρτάρια…Παρά τις κραυγές της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, πάντως, ότι όλα γίνονται νομίμως, το περίφημο πόρισμα παρελήφθη από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης δύο ημέρες μετά την καταγγελία του κ. Γεωργιάδη – μάλιστα το περιεχόμενο του πορίσματος αναιρούσε τον ισχυρισμό της Επιθεωρήτριας ότι η ίδια δεν είχε καμία γνώση για την υπόθεση, καθώς αποδείχθηκε πως ελάμβανε ενημέρωση από την Επιθεωρήτρια για την εξέλιξη της έρευνας.

Οι πληροφορίες τότε έκαναν λόγο για εξέταση της υπόθεσης της 4χρονης και συνεπώς της κυρίας Πολάκη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του (περασμένου) Μαρτίου.

Ουδείς, ωστόσο, εξηγεί γιατί χρειάστηκε τόσο μεγάλο διάστημα – από τον Ιούνιο 2016 ως τον Μάρτιο του 2018- ώστε να παραπεμφθεί η υπόθεση της αναισθησιολόγου στο πειθαρχικό όργανο. Είναι προφανές πως υπάρχει «εμπλοκή» στη διαδικασία, αλλά δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί σε ποιο ακριβώς σημείο της και με τίνος την ευθύνη, της διοίκησης του νοσοκομείου ή της διοίκησης της ΥΠΕ;

Από επικοινωνία που είχε το protothema.gr με την 7η ΥΠΕ, προέκυψε ότι τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου απουσίαζε με άδεια η γραμματέας του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Δεν δόθηκε απάντηση όμως στο αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τις συνεδριάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των υποθέσεων που πρέπει να εξετάζει, καθώς και για το αν υπάρχει προθεσμία ως προς το κλείσιμο των εκκρεμών υποθέσεων. Αναφορικά με τα κωλύματα των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου που (μπορεί να) ανακύπτουν και πώς αυτά μπορεί να επηρεάζουν την εξέλιξη της υπόθεσης, από την 7η ΥΠΕ δεν δόθηκε απάντηση. Τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι σύμφωνα με την γραμματέα του οργάνου τα εξής: η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, κυρία Ελένη Μαυρομάτη, ο κ. Ιωάννης Τασσόπουλος, διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Βενιζέλειο και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο κ. Χάρης Βαβουρανάκης, ιδιώτης καρδιολόγος και η κυρία Ελένη Καρδαμάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καστελίου. Στη σύνθεσή του και στην επόμενη (;) συνεδρίασή του το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα εξετάσει την υπόθεση με βάση την ΕΔΕ, η οποία διαπιστώνει και καταλογίζει «βαριά ιατρική αμέλεια» στην αναισθησιολόγο, θα την καλέσει να απολογηθεί και στη συνέχεια θα αποφασίσει για την ποινή της.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Αλήτες

αριστεροί

Δημήτρης

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Αν ήταν κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζελαίων μόνο από αυτό θα είχε πέσει. Με Συριζανελ είναι Παρασκευή.

Q

Εχει το ηθικο πλεονεκτημα...

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ.

@

Είναι το.... μόνιμο και αυτονόητο "ηθικό" πλεονέκτημα των Τσυριζοπολάκηδων...... Δεν χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις η ξαδέλφη, καθάρισε ο ξάδελφος..... Εξουσία βλέπεις, αριστερή, άρα και ηθική........ Κρίμα στο παιδάκι.....

Η ανύπαρκτη ηθική

της ρόζ σκληροπυρηνικής αριστεράς και των μπαχαλάκηδων συνοδοιπόρων της (δηλαδή της φασιστεράς) αποδεικνύεται καθημερινά τα τελευταία χρόνια, που το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει στρογγυλοκαθίσει στην καρέκλα της εξουσίας και κυβερνάει με αυταρχισμό, αδιαφάνεια και τακτικισμούς. Έχουν καταντήσει τρισχειρότεροι από τους συντηρητικούς και τους σοσια-ληστές. Ο Πολλάκης και το σύστημα του είναι από τα χειρότερα δείγματα της φασιστερής τακτικής και αδιαφάνειας.

ΚΠ

Είμαστε εδώ. Σιωπηλός χορός.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

" ο δήμιος σκοτώνει πάντα δύο φορές, τη δεύτερη με τη λήθη, Εμείς δεν έχουμε ξεχάσει και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ". ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

blatt34

Πρόκειται για μια ασθένεια με σκληρό πρόσωπο, δύσκολη διάγνωση, η οποία εκτιμάται ότι επηρεάζει στη χώρα μας περίπου 14.000 ασθενείς - Ο Αμερικανός τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε εχθές γνωστό ότι διαγνώστηκε με PPMS

times535

Το Airbnb έχει απογειώσει τις τιμές των ενοικίων οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες φοιτητές και γονείς που ψάχνουν για στέγη στην Αθήνα-  Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς φέτος τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με την ήδη «τσιμπημένη» περσινή χρονιά - Καλύτερες οι συνθήκες στις άλλες φοιτητουπόλεις

1
elliniko_foyrnos

Στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Λ. Ιασωνίδου - Στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες