Η αστυνομία «ρίχνει» άλλους 800 αστυνομικούς στους δρόμους της Αττικής

police12

Πρόκειται για 700 άτομα που είχαν καθήκοντα ασφαλείας σε πρόσωπα και χώρους και άλλα 100 που εκτελούσαν υπηρεσίες σε επιτελικά γραφεία

Με 700 αστυνομικούς που εκτελούσαν χρέη ασφαλείας σε πρόσωπα και χώρους και άλλα 100 που προσέφεραν υπηρεσίες σε επιτελικά γραφεία, φιλοδοξεί να ενισχύσει την αστυνόμευση στην περιοχή της Αττικής η ηγεσία της Αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα -του οποίου επίκειται η άμεση επιχειρησιακή εφαρμογή- υλοποιείται υπό την κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την κεντρική στρατηγική της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό τη βελτίωση της αστυνόμευσης της Αττικής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής βασικά μέτρα:

- σημαντική μείωση του συνολικού αριθμού του αστυνομικού προσωπικού που διατίθεται για την προστασία φυσικών προσώπων και σταθερών στόχων (κτιρίων και εγκαταστάσεων).

- μείωση του προσωπικού των Επιτελείων των Διευθύνσεων Αστυνομίας και των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας της Γ.Α.Δ.Α. στον απολύτως απαραίτητο για την κάλυψη των διοικητικών τους αναγκών αριθμό,

- λήξη αποσπάσεων προσωπικού της Γ.Α.Δ.Α. το οποίο έχει αποσπαστεί σε εκτός της Αττικής αστυνομικές Υπηρεσίες, εξαιρουμένων των αποσπασθέντων για την κάλυψη ιδιαίτερων ή επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών όπως η διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και η αστυνόμευση τουριστικών περιοχών,

- μείωση του προσωπικού γενικών καθηκόντων Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας,

- εξορθολογισμός-περιορισμός του αριθμού του χαμηλόβαθμου, ιδίως, προσωπικού (Αστυφύλακες-Υπαρχιφύλακες) των υφιστάμενων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α. και ιδίως των Αστυνομικών Τμημάτων το οποίο διατίθεται καθημερινά σε γραμματειακά-διοικητικά καθήκοντα ή σε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Το σύνολο του προσωπικού που εξοικονομείται από τα προαναφερθέντα μέτρα θα διατεθεί άμεσα σε Αστυνομικά Τμήματα, καθώς και στην υπό ίδρυση Υπηρεσία Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών για την ενίσχυση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών, πλην του προσωπικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, το οποίο θα επανέλθει στις οργανικές του θέσεις.

Εξαιρείται το προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) από τη φύλαξη-φρούρηση στόχων και διατίθεται, αποκλειστικά, στην εκπλήρωση της βασικής του αποστολής.

Για την άμεση, πλήρη και αποτελεσματική υλοποίηση των ανωτέρω μέτρων συγκροτείται, σε κεντρικό επίπεδο, Ειδική Επιτροπή Εποπτείας. Παράλληλα, εξελίσσονται οι διαδικασίες σχεδιασμού επιχειρησιακών προγραμμάτων περαιτέρω αναβάθμισης του επιπέδου προστασίας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών στην περιοχή της Γ.Α.Δ.Α., με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα υλοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

;

Στους δρόμους του Πεδίου του Αρεως θα ρίξει τίποτα;

τι να σου κάνουν 800...

Τι να κάνουν 800 ρε παιδιά; Δεν λέω, καλή αρχή, αλλά 800 "ταλαίπωροι 17χρονοι πρόσφυγες από τα εμπόλεμα Μαροκο Αλγερία Πακιστάν κλπ, κλπ" θα έχουν μπουκάρει μέχρι να τελειώσει η εβδομάδα από τα ανατολικά μας. Κι άλλοι τόσοι την επόμενη και την επόμενη κ.ο.κ. Τι να σου κάνουν 800, όταν έχουμε μία διαρκή εισβολή λαθραίων; Καλά το λένε και άλλοι φίλοι εδώ μέσα. Δεν είναι θέμα να κατεβάσεις παραπάνω αστυνομικούς. Καλό μέτρο βέβαια, αλλά το θέμα είναι να μπει μία τελεία σε αυτήν την ανεξέλεγκτη λαθροεισβολή. Εδώ έχουμε μαζέψει ένας Θεός ξέρει πόσα εκατομμύρια από δαύτους, τι 800 αστυνομικούς μας λένε τώρα, 800 χιλιάδες θα χρειάζονται σε λίγο. Τέλος πάντων, καλό μέτρο είναι σαν αρχή, αλλά πρέπει να συνοδεύεται και από κλείσιμο της λαθροεισβολής ΚΑΙ επίσης από πραγματική αυστηροποίηση των νόμων και βεβαίως κατάργηση αυτού του εκτρωματικού νόμου Παρασκευόπουλου. Αν είναι να τους πιάνουνε και μετά από μία σύντομη βολτούλα στην φυλακή να τους ξανααμολάνε έξω, τότε κοροιδευόμαστε χοντρά, δεν γίνεται τίποτα παρά μία τρύπα στο νερό...

Η Χούντα Συριζανέλ σε πλήρη ανάπτυξη

Αντί για αυτούς βέβαια θα μπορούσαν να προσλάβουν 700 δασκάλους, αλλά στα δύσκολα οι δάσκαλοι δεν θα τους φυλάξουν. Όσο για τα παιδιά τους τα έχουν βολεμένα, για τα δικά μας δεν τους κόφτει.

Vasileios

Βγείτε στα μπαλκόνια, φαντεζί πυροτεχνήματα!

Λοχίας

Δεν πάει να ρίξουν και 2000, αν δεν φυλάξουν αποτελεσματικά τα σύνορα και δεν στείλουμε πίσω στις χώρες τους τους εγκληματίες αλλοδαπούς η χώρα δεν σώζεται!

έτσι

θα φανεί αμέσως από τις πρώτες μέρες αν είναι αληθές και αποτελεσματικό, από τις συλλήψεις και από την τάξη που θα επικρατήσει

fasismos ths atimwrhsias

Πάλι τα κομματόσκυλα αυτή η μάστιγα της χώρας οι τυφλοπόντικες από άκρα δεξιά έως άκρα αριστερά αριστερά άρχισαν τις ηλιθιότητες όλο το πολιτικο σύστημα φταίει reeeee..Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΝΟΜΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ..Η ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ..όσους και αστυνομικούς να βάλεις στον δρόμο όσο ο εγκληματίας ξέρει ότι θα καθαρίσει με ποινές χάδι η χωρα μας θα είναι καταφύγιο και έδρα εγκληματιών..

Εσύ να κοιτάς τι λές

Ποιοι είναι οι κυβερνήτες των τελευταίων 20 χρόνων; Αποτελούν ναι η όχι ένα 75% τουλάχιστον του σημερινού πολιτικού συστήματος; Τι μέτρα έχουν πάρει αυτοί λοιπόν; Τι μέτρα έχουν πρόθεση να πάρουν; Απ' τα πολιτικά συστήματα ξεκινούν όλα αυτά που περιγράφεις. Απ' τα πολιτικά συστήματα της ψευδολογίας, της απάθειας και του εαυτουλισμού. Προτού μιλήσεις για ηλιθιότητες καλά θα κάνεις να κοιτάξεις τη δική σου πρώτα και μετά των άλλων.

Kai 10.800

να βγάλει στους δρόμους, αν δεν αλλάξει κάτι με τους νόμους και την ατιμωρησία...

komistis

ψαξτε καλύτερα να βρειτε αποσπασμενους σε γραφεια υπουργείων και γενικών γραμματέων. που πανε αστυνομοι αρωματισμένοι σαν κοκέτες και παίρνουν τους βαθμούς μάχιμα στα γραφεία. βρωματε και σε λίγο θα ζεχνετε.

ΝΙΚΟΣ

Και για το ότι αποδέσμευσε αστυνομικούς προς όφελος των πολιτών, πάλι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.. Αποφασίστε τελικά τι θέλετε..

xxx

να μην βγαζουν οι συριζαιοι εξω τους εγκληματιες που συλαμβανει η αστυνομια...ελεος με το σανο

απαισιόδοξος.......

όπως πολυ καλά καταλαβένετε βέβαια με αυτό το τσίρκο που μας κυβερνά, αυτά που ανακοινώνουν και αυτά που πραγματικά συμβαινουν στη πράξη τείνουν στο άπειρο και δεν συναντώνται ποτέ, χαίρετε και RIP στο παλικάρι που χάθηκε σήμερα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

103545

Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται ότι «οι Μονάδες αποϊδρυματοποίησης - αποασυλοποίησης των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από Κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση περνάνε από face control τους ασθενείς. Όποιος δεν τους κάνει, με τη διαδικασία των εισαγγελικών εντολών, τον ξεφορτώνονται στο Δρομοκαϊτειο»

20595882

Η πρώτη πανσέληνος του έτους συνδυάστηκε με μια ολική έκλειψη Σελήνης, ενώ ταυτόχρονα το φεγγάρι βρισκόταν στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τη Γη (στο περίγειο) και έτσι φαινόταν πιο μεγάλο και φωτεινό, αλλά και πιο σκουροκόκκινο λόγω της έκλειψης