Εισβολή Ρουβίκωνα σε εταιρεία στην Καλλιθέα για απόλυση εγκύου

rouvikwnas_1

Η εισβολή έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης σε έγκυο υπάλληλο – Κατηγορούν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας για τη συμπεριφορά του στην υπάλληλο και σε όσους θέλησαν να την στηρίξουν 

Παρέμβαση στα γραφεία εταιρείας στην Καλλιθέα πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας, διαμαρτυρόμενος για απόλυση εγκύου υπαλλήλου.

Σε προκήρυξή του που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στη συγκεκριμένη εταιρεία. Σύμφωνα με την οργάνωση, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «είναι κλασικό δείγμα αφεντικού που αξιοποιώντας την οικονομική συγκυρία, την ανοχή του κράτους, της “ευελιξία” των νόμων και τη ολιγωρία αυτών που υποτίθεται ότι θα τους εφαρμόζανε, ξεζουμίζει αυτούς που έχουν την ατυχία να δουλεύουν για αυτόν».

Όπως αναφέρει η προκήρυξη, όταν μία υπάλληλος έμεινε έγκυος, της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια. Όμως, «όταν επέστρεψε για δουλειά, ο εργοδότης της δεν αναγνώριζε τα χαρτιά της άδειας και εκτός αυτού, μέσω απειλών και ύβρεων της απαγόρευσε την εργασία της και την είσοδό της στους χώρους της εταιρείας». Η υπάλληλος ενημέρωσε τα σωματεία και έκανε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Ο εργοδότης, υποστηρίζει ο Ρουβίκωνας, «άρχισε μια εκστρατεία τρομοκράτησης προς τους υπόλοιπους εργαζομένους της εταιρίας με κάθε είδους απειλές και εκβιασμούς», ενώ μεταξύ άλλων απέλυσε τρεις εργαζόμενους που του έκαναν κριτική.

Ως εκ τούτου, ο Ρουβίκωνας έκανε εισβολή στην εταιρεία, θέλοντας να δηλώσει στον εργοδότη ότι «εκτός από τα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας η τις αίθουσες των δικαστηρίων, ανθρώπους της τάξης μας μπορεί να συναντήσει οποιουδήποτε».

Αναλυτικά, η προκήρυξη αναφέρει:


Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα γραφεία της V.......TΗ περίπτωση του Ηρ...ή Μ....α, του αφεντικού της V.....Τ δεν είναι μοναδική ούτε καν σπανία, ειδικά στον κλάδο των εταιριών call centers, τηλεπωλήσεων και διαφημιστικών, οι συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην V.....T είναι ο κανόνας.

Ο Μ.....ς είναι κλασικό δείγμα αφεντικού που αξιοποιώντας την οικονομική συγκυρία, την ανοχή του κράτους, της “ευελιξία” των νόμων και τη ολιγωρία αυτών που υποτίθεται ότι θα τους εφαρμόζανε, ξεζουμίζει αυτούς που έχουν την ατυχία να δουλεύουν για αυτόν.Φυσικά την όρεξη τύπων σαν τον Μ.....α ανοίγει το κράτος, που είτε νομοθετεί ευνοϊκούς για τα αφεντικά νόμους, είτε φροντίζοντας να καταστείλει όσους επιλέγουν μαχητικούς τρόπους αντίστασης. Αυτό που τον ξεχώρισε από τα υπόλοιπα αφεντικά, που λίγο πολύ το ίδιο κάνουν και έφερε το όνομα του και της εταιρίας του στο προσκήνιο, είναι αφενός ότι ο τσαμπουκάς και η ψευτομαγκια του ξεπέρασαν ένα επίπεδο που γενικά γίνεται ανεκτό και αφεταίρου ότι οι έπεσε στην Α.Μ, η οποία αποδείχτηκε σκληρό καρύδι για τα δόντια του.Όταν η Α.Μ. έμεινε έγκυος ενημέρωσε την εταιρία και κάποια στιγμή, στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης, ο γιατρός της χορήγησε κάποιες ημέρες αναρρωτική άδεια. Όταν επέστρεψε για δουλειά, ο εργοδότης της δεν αναγνώριζε τα χαρτιά της άδειας και εκτός αυτού, μέσω απειλών και ύβρεων της απαγόρευσε την εργασία της και την είσοδό της στους χώρους της εταιρείας.Εκεί λοιπόν που οι πολλοί σκύβουν το κεφάλι και φεύγουν με την ουρά στα σκέλια για να ψάξουν την επόμενη “σκατοδουλειά”ή δίνουνε τόπο στη οργή για να κρατήσουνε την συγκεκριμένη, η Α.Μ δεν το έκανε, ενημέρωσε το σωματείο του κλάδου της το ΣΕΤΗΠ, την εργατική συλλογικότητα Radical IT και στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.Βλέποντας ο εργοδότης τη στάση της, άρχισε μια εκστρατεία τρομοκράτησης προς τους υπόλοιπους εργαζομένους της εταιρίας με κάθε είδους απειλές και εκβιασμούς. Απαίτησε από τους ίδιους να πάψουν να έχουν οποιαδήποτε επικοινωνία με τη συνάδελφό τους και να πάρουν τη δική του θέση ώστε να “υπερασπιστούν τα συμφέροντα του εργοδότη τους”. Το εξωφρενικό είναι όταν τρεις εργαζόμενοί σήκωσαν κεφάλι και κάνανε την αυτονόητη κριτική υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους, ο ίδιος τους απέλυσε αμέσως.Στη συνέχεια και σαν απάντηση στην καταγγελία που έγινε σε βάρος της εταιρίας του ο Μ.....ς μήνυσε τους εργαζόμενους που πήραν το μέρος της καθώς και άλλους συνδικαλιστές που εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη στήριξη τους.


Εμείς ως αναρχικοί δεν έχουμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι στο αγώνα της και στον αγώνα κάθε εργαζόμενου που επιλέγει τον δρόμο της διεκδίκησης και της αξιοπρέπειας.

Έτσι σήμερα Πέμπτη 12 Απρίλη επιλέξαμε να επισκεφτούμε την εταιρία του Μ....α στην Καλλιθέα και να του δηλώσουμε ότι εκτός από τα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας η τις αίθουσες των δικαστηρίων, ανθρώπους της τάξης μας μπορεί να συναντήσει οποιουδήποτε...


ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΧΤΙΖΩΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ


Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Γιώργος

Δεν παίρνω σε καμία περίπτωση το μέρος του εργοδότη, αλλά η δικαιοσύνη είναι αρμοδιότητα των δικαστικών. Παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους μερικοί μερικοί, δίνουν τη δυνατότητα σε άλλους να αμυνθούν και να πάρουν και αυτοί το νόμο στα χέρια τους. Να δείτε οτι κάποια στιγμή οι ρουβικωνες θα φύγουν απο μέρη που κάνουν τις επιθέσεις τους με μια σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι τους.

Vasileios

Ακόμα και ο Ρουβίκωνας είναι σε προεκλογικό ρυθμό..!

Κόμης

Ωραίος ο Ρουβίκωνας. Εγώ γενικά τον υποστηρίζω και ας είμαι δεξιός. Τι σημασία έχει; Το σωστό είναι σωστό. Στην τελική έχουμε ή δεν έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας. Αν η εγκυμοσύνη τιμωρείται πως θα κάνουν παιδιά οι νέες οικογένειες; Ρουβίκωνα: μοίρασε πόνο!

Αληθινός Έλληνας

Αυτή τη φορά, οφείλουμε όλοι να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο Ρουβίκωνα. Αν και τις περισσότερες φορές είναι άπλυτοι, πρέπει να το παραδεχτούμε ότι τα εργασιακά σήμερα είναι νούμερο ένα ζήτημα. Και πάλι μπράβο.

Καλλιθέα

Στην οδό Θησέως είναι γεμάτο εταιρίες τέτοιου είδους με τέτοιες τακτικές. Επίσης μια εταιρεία σεκιούριτι καθαρισμού που πάνε και διάφορα ρουσφέτια τοπικά για δουλειά πελλοπονησιακης ιδιοκτησίας εκεί να δεις τι γίνεται.....

το σωστό να γίνεται....

καλά του καναν. Εχουμε γεμίσει αληταράδες. Κανονικά θα έπρεπε να συμμετέχουμε πολλοί σε τετοιους ακτιβισμούς αλλά αφου δεν το κάνουμε για διάφορους λόγους ας επευφημούμε το δίκαιο της συγκεκριμένης πράξης. Τα αρμόδια όργανα του κράτους τι λένε???

Συριζάκιας

Δεν μας νοιάζει τι λένε τα αρμόδια όργανα. Οι Ρουβίκωνες καθαρίζουν για εμάς καλύτερα από όποιον δικαστή, των οποίων τις αποφάσεις ως γνωστόν, δεν αποδεχόμαστε. Έχεις πρόβλημα?: μην τρέχεις στην αστυνομία και στα δικαστήρια, πήγαινε κατευθείαν στο Ρουβίκωνα.

Γιωργος

Καλά του έκαναν. Πείτε μας και ποιοι είναι....

Πες μας κι εσύ αγαπούλα.

όνομα διεύθυνση Αφμ αδτ

ΚΚΚ

εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί μοιράζουν διαφημιστικά φυλλάδια, άντε και στην αστυνομία και στα δικαστήρια να διαμαρτυρηθειτε για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, άντρες με τα όλα τους

Kkk???

Εσύ εκτός από το να πληκτρολογεις Τις αποψαρες τι κανεις; Αλλάζεις πλευρό στον καναπέ; Και λίγα τους κανανε

ΚΚΚ

γουστάρω να κάνω και ποδόλουτρο όσο πληκτρολογώ απ τον καναπέ ki η γυναίκα φτιάχνει τον φρέντο, εσύ τί πρόβλημα έχεις;

εσυ παλι δεν εισαι ομως

μαθε να τιμας τα παντελονια που φορας επιτελους!εισαι πολυ λιγος και αυτο φαινεται στα λογια σου...θα πρεπε να ντρεπεσαι!

ianos

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΈΓΚΥΟ.

Anonymous

Από τις σπάνιες φορές που οι Ρουβικωνάδες διαμαρτύρονται δικαίως και έχουν νόημα οι ενέργειές τους - μάλιστα δε μου φαίνεται καθόλου τραβηγμένο το σενάριο που περιγράφουν, γιατί όντως οι εταιρίες call center είναι (στην πλειοψηφία τους) σκέτη κόλαση από θέμα εργασιακών συνθηκών και δικαιωμάτων.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης