Παράταση στο πιλοτικό πρόγραμμα ολιγοήμερης βίζας για τουρίστες από Τουρκία

apostoli_stin_kw

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί για άλλη μια χρονιά – Η έκδοση ολιγοήμερης βίζας ενισχύει το τουριστικό ρεύμα προς τα ελληνικά νησιά

Παράταση για άλλη μια χρονιά παίρνει το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης ολιγοήμερης βίζας για τουρίστες από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά. Η παράταση του προγράμματος οφείλεται σε πρωτοβουλία του Ευρωπαίου επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, απαντώντας σε σχετικό αίτημά του, ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει την ανάγκη να προστατευθεί το θετικό αυτό μέτρο με την απαραίτητη τήρηση των διαδικασιών και των ελέγχων στα σύνορα των ελληνικών νησιών.

Όπως σημειώνεται, με το μέτρο αυτό, όπως έχει ήδη αποδειχθεί από την εφαρμογή του τα τελευταία χρόνια, ενισχύεται το τουριστικό ρεύμα προς τα ελληνικά νησιά και στηρίζεται η τοπική οικονομία και η είδηση θα τύχει θερμής ανταπόκρισης από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους των νησιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνεί στην εφαρμογή και το έτος 2018 του συστήματος έκδοσης θεωρήσεων μίας εβδομάδας για Τούρκους τουρίστες και πολίτες από τρίτες χώρες που βρίσκονται νόμιμα στην Τουρκία και επιθυμούν να επισκεφθούν ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Αυτό το πρόγραμμα θεωρήσεων, που έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την οικονομία των νησιών και γι΄ αυτό το λόγο η συνέχιση του και τη φετινή χρονιά αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των τοπικών φορέων, επισημαίνεται.

Ο κ. Κατρούγκαλος ευχαρίστησε θερμά τον Ευρωπαίο επίτροπο για τις ενέργειες του που οδήγησαν στην αίσια ρύθμιση του θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΔΩ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΜΟΝΟ ΙΟΝΙΟ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης