Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Χανίων: Πάνω από 50% πτώση στην τουριστική κίνηση λόγω Ryanair

Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Χανίων: Πάνω από 50% πτώση στην τουριστική κίνηση λόγω Ryanair

Ο Αντώνης Γελασάκης  κάνει λόγο για μια καταστροφική απόφαση που θα μειώσει δραματικά την τουριστική κίνηση σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό

fotonoticia
Για μεγάλο πλήγμα στην τουριστική αγορά κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων στα Χανιά έπειτα από την αιφνιδιαστική απόφαση της Ryanair να διακόψει εσωτερικές πτήσεις λόγω υψηλού κόστους, κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει εντελώς η βάση της στην κρητική πόλη.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων, Αντώνης Γελασάκης, μιλώντας στο protothema.gr κάνει λόγο για μια καταστροφική απόφαση που θα μειώσει δραματικά την τουριστική κίνηση, σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό. «Είναι μεγάλη η ζημιά. Εμείς θεωρούμε ότι πάνω από το 50% θα φύγει σε άλλους προορισμούς. Ένα 30% θα έρθει με πλοία, ένα 20% με την Aegean και το άλλο θα χαθεί, θα πάει αλλού. Και να τονίσουμε ότι δεν είναι μόνο οι τουρίστες, είναι και οι άνθρωποι της πόλης που πηγαινοέρχονται».

Αναφορικά με τους λόγους που μπορεί να οδήγησαν την Ryanair σε αυτή την κίνηση ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η τουριστική σεζόν ο κ. Γελασάκης λέει πως «τα δρομολόγια ξεκίνησαν 25 Μαρτίου και, εντελώς ξαφνικά, έλαβαν αυτή την απόφαση. Προσπαθούμε να μάθουμε, με τους τοπικούς φορείς, τι έγινε, αλλά σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός. Η Ryanair εχει συνεργασία με τα Επιμελητήρια και παίρνει κάποια ποσά για να έρθει. Τώρα δεν γνωρίζω αν ανανεώθηκε αυτό το συμβόλαιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης