Αναστασιάδης: Δεν θέλουμε τη συνέχιση του απαράδεκτου στάτους κβο στην Κύπρο

anastasiadis1-thumb-large

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος της Κύπρου επανέλαβε ότι ο στόχος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου κράτους που θα είναι λειτουργικό, βιώσιμο, σύγχρονο και απόλυτα συμβατό με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης 

Τη διαβεβαίωση ότι στόχος δεν είναι η συνέχιση του απαράδεκτου στάτους κβο, αλλά η δημιουργία κράτους που θα είναι λειτουργικό, βιώσιμο, σύγχρονο και απόλυτα συμβατό με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έδωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης στο πασχαλινό μήνυμά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι μόνο μέσα από τον αλληλοσεβασμό δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για αποτελεσματικό διάλογο, προκειμένου να επιτευχθεί η επανένωση και η απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει αλληλοκατανόηση και συναντίληψη, «ώστε να ξεπεραστεί η ένταση που αναπτύσσεται γύρω μας και να βρούμε τον δικό μας δρόμο ειρήνης και συνεργασίας στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, αλλά και των αρχών της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου».

Στο Πασχαλινό μήνυμά του, που μεταδόθηκε απόψε τηλεοπτικά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης φέρνει μήνυμα χαράς και ελπίδας για την ανθρωπότητα και το γενικότερο μήνυμα αγάπης, ειρήνης και αδελφοσύνης και δίδει την ευκαιρία σε όλους να αναλογισθούν την ανάγκη να δεχθούν τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και να αποκλείσουν κάθε μορφή μισαλλοδοξίας.

Εξ άλλου, τόνισε ότι ούτε ακραίες ιδέες και φανατισμός, ούτε κηρύγματα αποκλεισμού και διακρίσεων ταιριάζουν με τις αξίες και τον πολιτισμό μας.

«Μια τέτοια διάθεση αμοιβαίου σεβασμού, κατανόησης και συνεργασίας πρέπει να διακρίνει τις σχέσεις όχι μόνο μεταξύ των πολιτών, αλλά και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσουμε στην πορεία που θα βελτιώσει τη χώρας μας και θα δημιουργήσει μια καλύτερη Κύπρο για όλους», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

varoufakis0

Στον λογαριασμό του πρώην υπουργού αναρτήθηκε βίντεο, με τη συνοδευτική λεζάντα: «Θα υψώσουμε την τουρκική σημαία στην Αθήνα. Να περιμένετε τους ευγενείς μαχητές Τούρκους», αλλά και βίντεο με την στιγμή που πυροβολείται ο Σολωμός Σολωμού - Ο πρώην υπουργός ανακοίνωσε ότι ο λογαριασμός «κατελήφθη για μια ώρα από φασίστες εκ Τουρκίας», όμως η απάντηση των χάκερ ήταν άμεση!

8
mati00

«Ένιωσα τη μπλούζα μου να αρπάζει, είπα σήκω ή πεθαίνεις», ανέφερε ο Κώστας Ζορμαλιάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star  -  Νοσηλεύτηκε 70 ημέρες και υποβλήθηκε σε τρία χειρουργεία

1
amvrosiosf

Πως είναι δυνατόν οι Μουφτήδες της Θράκης να μισθοδοτούνται από το Υπουργείο των Εξωτερικών και οι Εφημέριοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας να «εξωπετάγωνται;» διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης  Καλαβρύτων

26
genim

H Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών κατήγγειλε ότι η διευθύντρια παύθηκε αίφνης και αναιτιολόγητα από τα καθήκοντά της και έγινε προσωρινή ανάθεση καθηκόντων σε άλλη νοσηλεύτρια