ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Μόνο 140 άτομα είναι πραγματικά εργαζόμενοι στο MEGA

megachannel

Οικονομικά στοιχεία ανακοίνωσε η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. «προς αποκατάσταση της αλήθειας και τον τερματισμό της προσπάθειας -εκούσιας ή ακούσιας- παραπληροφόρησης» - Μόνον 140 άτομα είναι πραγματικά εργαζόμενοι 

Ανακοίνωση για την «αποκατάσταση της αλήθειας και τον τερματισμό της προσπάθειας -εκούσιας ή ακούσιας- παραπληροφόρησης» εξέδωσε η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, παραθέτοντας οικονομικά στοιχεία.

Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι από τον Απρίλιο του 2016, οπότε και έγινε καταγγελία του ομολογιακού δανείου μέχρι σήμερα έχουν αποπληρωθεί στις τράπεζες 20 εκατ. Ευρώ, σημειώνοντας ότι το δάνειο «εξυπηρετείται de facto», ενώ το σύνολο του δανείου είναι εξασφαλισμένο λόγω των μεγάλης αξίας εγγυήσεών του.

Αφού παραθέτει τα οικονομικά στοιχεία, η εταιρεία υποστηρίζει ότι «η πρωτοβουλία κάποιων αυτόκλητων εκπροσώπων ομάδων «εργαζομένων του MEGA» να δίνουν στη δημοσιότητα, όλο και με περισσότερη αγωνία τελευταία, μια διαφορετική εικόνα λαμβάνεται μόνο ως υπονόμευση της προσπάθειας των 140 αδιαλείπτως έως σήμερα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της εταιρείας. Συμπορεύεται δε με τα συμφέροντα ανταγωνιστών του MEGA».

«Το MEGA πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα και χωρίς τους ΔΗΘΕΝ σωτήρες των εργαζομένων του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ αναφέρει:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και τον τερματισμό της προσπάθειας -εκούσιας ή ακούσιας- παραπληροφόρησης, η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. παρέχει τα ακόλουθα οικονομικά στοιχεία, όπως προκύπτουν από τα λογιστικά της βιβλία:

• Από τον Απρίλιο του 2016, οπότε και καταγγέλθηκε παράνομα και καταχρηστικά το ομολογιακό δάνειο ποσού -κατ’ εκείνον τον χρόνο- 88 εκ. ευρώ, έχουν αποπληρωθεί έως σήμερα στις τράπεζες 20 εκ. ευρώ κεφάλαιο εκ των οποίων ποσό 10 εκ. ευρώ είναι κεφαλαιοποιημένοι τόκοι αυτής της περιόδου με το ληστρικό επιτόκιο 9% (!). Ως εκ τούτου το δάνειο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. εξυπηρετείται de facto, ίσως όπως κανένα άλλο δάνειο ανταγωνιστικών ή άλλων επιχειρήσεων.
Είναι μάλιστα απόλυτα εξασφαλισμένο σχεδόν στο σύνολό του -σημερινό υπόλοιπο 78 εκ. ευρώ- λόγω των σημαντικών επιβεβαιωμένης αξίας, εγγυήσεών του (ταινιοθήκη – χρυσωρυχείο, ακίνητη περιουσία, κατασχέσεις ως έγγιστα 50 εκ. ευρώ εις χείρας διαφημιστικών εταιρειών-πελατών του MEGA). Οι ως άνω σχετικές καταβολές πραγματοποιούνται μέσω συμψηφισμού απαιτήσεων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από διαφημιστικές εταιρείες – πελάτες της.

• Σημειωτέον, ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2016 είχαν καταβληθεί εμπρόθεσμα στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες 10 εκ. ευρώ ως κεφάλαιο και 17,5 εκ. ευρώ ως τόκοι. Από την έναρξη λειτουργίας του ΜEGA έχουν καταβληθεί στις τράπεζες εμπρόθεσμα τόκοι που υπερβαίνουν τα 120 εκ. ευρώ.

• Κατά το αυτό χρονικό διάστημα έχει καταβληθεί έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου από νυν και πρώην Μετόχους της εταιρείας το ποσό των 8 εκ. ευρώ, από το οποίο διατέθηκαν 6,3 εκ. ευρώ για μισθοδοσία και 1,7 εκ. ευρώ για λειτουργικά έξοδα. Από το ως άνω ποσό, 2,3 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν τους τελευταίους οκτώ μήνες από τις εταιρείες – μετόχους συμφερόντων Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη.

• Στην DIGEA Α.Ε. (εταιρεία ψηφιακού πάροχου) έχει καταβληθεί από τον Μάρτιο του 2016 έως και τον Μάρτιο του 2018 το ποσό των 1.783.000 ευρώ.

• Επιπλέον έχουν επιβληθεί υπέρ εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δυνάμει δικαστικών αποφάσεων, εις βάρος διαφημιστικών εταιρειών – πελατών του MEGA, κατασχέσεις ύψους 6 εκ. ευρώ, από τις οποίες έχει ήδη εισπραχθεί από εργαζόμενους το ποσόν των 2,6 εκ. ευρώ.

Η πρωτοβουλία κάποιων αυτόκλητων εκπροσώπων ομάδων «εργαζομένων του MEGA» να δίνουν στη δημοσιότητα, όλο και με περισσότερη αγωνία τελευταία, μια διαφορετική εικόνα λαμβάνεται μόνο ως υπονόμευση της προσπάθειας των 140 αδιαλείπτως έως σήμερα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της εταιρείας. Συμπορεύεται δε με τα συμφέροντα ανταγωνιστών του MEGA.

Το MEGA πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα και χωρίς τους ΔΗΘΕΝ σωτήρες των εργαζομένων του.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Ενας

Οι 140 είναι αυτοί που με βρόμικο τρόπο πληρώθηκαν 6 έως 8 μισθούς σε βάρος των υπόλοιπων συναδέλφων τους - πάρα πολλοί από τους οποίους - δεν πληρώθηκαν αν και πήγαιναν στο κανάλι απλήρωτοι μέχρι ο Βαρδινογιάννης να αποφασίσει να μη πάρει άδεια. Μετά από αυτό το γεγονός έκαναν επίσχεση εργασίας για να παίρνουν το μηνιαίο επίδομα των 400 περίπου ευρό. Είναι πραγματικά πρόκληση η ανακοίνωση στο κομμάτι της αναφοράς για 140 εργαζόμενους μόνο. Αλλά οι παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ποιοι έγραψαν αυτή την ανακοίνωση. Οι ίδιοι που πλήρωσαν αυτούς του 140....

Σαν τα αφεντικά τους

1) Οι ίδιοι πριν μερικές βδομάδες φώναζαν για τις 500 οικογένειες που θα μείνουν στον δρόμο. Εκτός κι αν έχει 3 γυναίκες ο κάθε εργαζόμενος του MEGA έλεγαν ψέματα. 2) Τα 120 εκατομμύρια που πλήρωσε το MEGA τόσα χρόνια στις τράπεζες, ήταν υποχρέωση του. Δεν έκαναν σε κανέναν χάρη. Όταν δανείζεσαι λεφτά πληρώνεις εκτός του κεφαλαίου και τόκους. 3) Τα "ταινιοθήκη-χρυσωρυχείο" μας τα έλεγαν και στο ALTER και πήραμε από τα τρία το μακρύτερο. 4) Ποια είναι η ακίνητη περιουσία του MEGA; Απ' ότι ξέρω ακόμα και τα γραφεία του στη Μεσογείων με ενοίκιο είναι. Δεν συζητάμε καν για τα στούντιο που ανήκουν σε άλλους και δεν έχουν καμία σχέση με το MEGA.

Σαν τα αφεντικά τους 07/04/2018, 18:15

Επειδή τα έχεις μπλέξει και πάς να μπλέξεις κι' εμάς, να σού λύσω τις "απορίες": (1) Πάνω από 400 είναι συνολικά οι εργαζόμενοι του MEGA που θα χάσουν τη δουλειά τους, αν κλείσει (χώρια οι απώλειες θέσεων στους προμηθευτές). 140 από αυτούς τους εργαζόμενους, απλήρωτοι κανά χρόνο, πηγαίνουν κάθε μέρα και δουλεύουν κρατώντας το κανάλι ανοιχτό, ώστε να πληρώνει στις τράπεζες τους τόκους και επιστροφή του δανείου (πόσες επιχειρήσεις στην Ελλάδα πληρώνουν σήμερα το χρεωλύσιο των δανείων τους;). (2) Πουθενά δεν είπαν ότι πληρώνοντας 120 εκατομμύρια για τόκους έκαναν το χατήρι κανενός. Προφανώς ανέφεραν το ποσό για να δείξουν τί έχουν βγάλει οι τράπεζες από την σχέση. (3) Το επιχείρημά σου ότι επειδή έλεγαν ψέμματα για την αξία της ταινιοθήκης τους στον ALTER πρέπει να συμβαίνει το ίδιο και στο MEGA είναι σαν να λές ότι επειδή κλέβει ο χασάπης Χ πρέπει να κλέβει και ο ανταγωνιστής του χασάπης Ψ. (4) Ψεύδεσαι λέγοντας ότι δεν υπάρχει ακίνητη περιουσία. Μια ματιά στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύονται θα σού έδειχνε ότι υπάρχει τεράστια οικοπεδική έκταση στα Βόρεια Προάστεια με πολύ πάνω από 10 εκατομμύρια εμπορική αξία. Συνολικά, όλα όσα λές είναι απόλυτα αναληθή, για να το πώ πολύ ευγενικά λόγω της ημέρας.

Σαν τα αφεντικά τους

Δεν στέκουν αυτά που λες. Να μου έλεγες 20 άτομα για να αλλάζουν τις κασέτες και να συντονίζουν πρόγραμμα και διαφημίσεις ναι, αλλά όχι 140. Απλώς δεν παραιτούνται για να μην χάσουν τις αποζημιώσεις. Θα γίνει καλώς εχόντων των πραγμάτων σε λίγο καιρό η πώληση της ταινιοθήκης και θα δεις ότι πάνω από 10 εκατομμύρια δεν θα πιάσει. Όσο για το ακίνητο των 10 εκατομμυρίων αυτό ήταν πριν 4 χρόνια. Αν υπάρχει ακόμα και τι άλλες επιβαρύνσεις έχει μόνο ο Θεός το ξέρει. 78 εκατομμύρια χρέος στις τράπεζες μείον 10 (στην καλύτερη) η ταινιοθήκη, μείον 10 (στην καλύτερη) το ακίνητο, μας αφήνει με μια ζημιά 58 εκατομμύρια. Δέξου ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Τόσα χρόνια το λειτουργούν οι τράπεζες με ελάχιστα έξοδα κι ακόμα μόλις 20 εκατ. έχουν ανακτήσει. Όσο πάει τόσο τα έσοδα θα πέφτουν γιατί παίζονται συνεχώς τα ίδια και η τηλεθέαση μειώνεται. Μακάρι να ανακτούσαν όλα τα δάνεια και μετά να το πουλούσαν αλλά δυστυχώς δεν γίνεται.

@Σαν τα αφεντικά τους 08/04/2018, 09:25

Εγώ μιλάω με στοιχεία και εσύ απαντάς καφενειακά. Και πάλι, όπως και στο αρχικό σου σχόλιο, δεν ισχύει τίποτα από αυτά που γράφεις. Ξέρεις πολύ καλά ότι σταθμός με 20 άτομα δεν λειτουργεί και ότι οι 140 που δουλεύουν απλήρωτοι μόλις που κρατάνε το κανάλι ζωντανό (ο νέος νόμος ζητάει πάνω από 400 για τα κανάλια), ενώ σε περίπτωση κλεισίματος θα πάρουν τις ίδιες αποζημιώσεις με όσους απέχουν. Και ότι η αξία της ταινιοθήκης είναι 10 εκατομμύρια μόνο ως χοντροκομμένο ψέμμα (και ευσεβής πόθος κάποιων λαμόγιων που καραδοκούν) μπορεί να χαρακτηρισθεί, όταν είναι ο κύριος παράγοντας παραγωγής μέσα σε δύο χρόνια εσόδων πάνω από 50 εκατομμύρια, όπως μπορείς να δείς στις οικονομικές καταστάσεις). Και ποιά άλλη επιχείρηση σε ημιλειτουργία κατάφερε να πληρώσει πίσω (παράλληλα προς την πλήρη πληρωμή καταχρηστικών τόκων υπερημερίας) πάνω από 10% του κεφαλαίου των δανείων, όπως έκανε το MEGA; Και επειδή κάνεις ότι σε πιάνει ο πόνος για τις τράπεζες, όλοι ξέρουμε ότι θα έπαιρναν πολύ περισσότερα λεφτά αν έμενε το κανάλι ανοιχτό (που θα αποπλήρωνε πλήρως τα δάνειά του) αντί να το κλείσουν και να βγάλουν τα περιουσιακά του στοιχεία στον πλειστηριασμό. Πάντως, καρφώθηκες από μόνος σου, λέγοντας ότι "καλώς εχόντων των πραγμάτων το MEGA σε λίγο καιρό κλείνει" και αποδεικνύοντας με το "καλώς εχόντων των πραγμάτων" ότι το μόνο που σε νοιάζει, όπως κάθε καλό Χρυσαυγίτη, και για το οποίο αγωνίζεσαι είναι το να κλείσει το MEGA και όχι το να πάρουν τα λεφτά τους οι τράπεζες.

Φριφρίκος

Τρομερές εγγυήσεις. Τα χαζοσήριαλ. Χα-χα-χααα......

Δεξιός

Αν οι αριθμοί είναι σωστοί, παίζει και το να κλείσανε το ΜΕGΑ το 2016 για να φιμώσουν τον Πρετεντέρη και την Τρέμη...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

alban19

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, κατήγγειλε στους σωφρονιστικούς φύλακες, ότι άλλοι κρατούμενοι αφού τον χτύπησαν, στη συνέχεια τον κακοποίησαν σεξουαλικά

6
ship_attack

Κατά πληροφορίες έσκασε ένα βλήμα μέσα στην κάννη ενός πυροβόλου, τραυματίζοντας ελαφρά δύο μέλη του πληρώματος της ΤΠΚ - Το πλοίο συμμετείχε στην άσκηση «Ορμή»

parnitha_xionia

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στην Πάρνηθα είναι η εικόνα του καιρού στην Αττική – Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

aixoni_6

Λυκουρέζος: Πλήρης η ηθική και επαγγελματική μου δικαίωση - Tο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε ένοχους δυο από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους

2