Το πρώτο «Χριστός Ανέστη» στην Ευρώπη ακούστηκε στην Παναγιά των Οινουσσών

xios-panagia-oinouson

Από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκο

Στο ανατολικοτερο άκρο του Αρχιπελάγους, τη νησίδα Παναγιά των Οινουσσών, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Ελλάδας και αντιστέκεται καθημερινά στις προκλήσεις της Αγκυρας, ακούστηκε το πρώτο "Χριστός Ανέστη" στην Ευρώπη από τον Μητροπολίτη Μάρκο το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Στην τελετή παρέστη ο Διοικητής 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Π. Κιμουρτζής, ο Δήμαρχος Οινουσσών καπ. Στέφανος Βογιατζής. Από την Αιγνούσα ήρθαν επίσης ο Προιστάμενος του Λιμενικού Σταθμού κ. Σταμάτης Φωτεινός, από την ΑΕΝ ο κ. Δημήτρης Περάκης και ο καπ. Γιώργης Χαλκιάς.

Πηγή: politischios.gr

ΣΧΟΛΙΑ (6)

κάτοικος Χίου

Μέχρι τώρα ξέραμε πως ο Χριστός αναστήθηκε την τρίτη μέρα (Κυριακή του Πάσχα -προηγούνται η Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο). Τώρα ακούμε για ... διήμερον (ήμαρτον θεέ μου!) έγερσιν του Χριστού! Μάλλον πρόκειται για το ¨Ανάστα ο θεός" (αναστήσου θεέ μου), που δεν είναι βέβαια το "Χριστός Ανέστη". Εάν όντως έγινε η τελετή της Αναστάσεως αυτή την ώρα (μεσημέρι Σαββάτου), νομίζω πως είναι σφάλμα από εκκλησιαστικής πλευράς.

Sakis

Οι Οινούσσες είναι στην Ασία.

κλιμπεητ ολε

1)Η ευρώπη όντας καθολικοί γιορτάζουν άλλη ημερομηνία το πάσχα 2)σαββατο μεσημέρι δεν γίνεται χριστός ανέστη 3)το πρώτο ορθόδοξο χριστός ανέστη πιθανόν να ειπώθηκε στην ανατολική ρωσία

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗΣ

Παιδιά, μήπως γράφετε βλακείες. Τι θα πει, μεγάλο Σάββατο μεσημέρι ακούστηκε το Χριστός Ανέστη; Αυτός ο ύμνος "Χριστός Ανέστη" ψάλλεται μετά το εωθινό ευαγγέλιο της όρθρου πριν την λειτουργία της Αναστάσεως που γίνεται τα μεσάνυχτα του μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα. Είναι δυνατόν να έκαναν το όρθρο αυτόν μεγάλο Σάββατο μεσημέρι; Αυτό που έγινε είναι η θεία λειτουργία του μεγάλου Σαββάτου, όπου διαβάζεται ένας ψαλμός του Δαυΐδ που περιέχει την φράση "Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τὴν γῆν" και που δεν έχει καμία σχέση με Χριστός Ανέστη, διότι η φράση αυτή σημαίνει "Να σηκωθεί ο Θεός και να κρίνει την γη".

Νίκος

Αληθώς ανέστη

ασδ

διαδόσεις.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης