«Μαύρο» Πάσχα για πάνω από 5.000 Λαρισαίους εργαζόμενους – Τους οφείλονται μισθοί 2 έως 12 μηνών!

doro4

Δύο βιοτεχνίες της περιοχής χρωστούν ακόμα το δώρο των Χριστουγέννων - Τα αποκαλυπτικά στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και καταδεικνύουν με τον πλέον τραγικό τρόπο την πραγματική εικόνα της αγοράς, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης

«Μαύρο» Πάσχα θα κάνουν περισσότεροι από 5.000 Λαρισαίοι εργαζόμενοι καθώς τα οικονομικά προβλήματα – στις περισσότερες των περιπτώσεων – που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όπου εργάζονται, έχουν ως αποτέλεσμα να είναι απλήρωτοι για διάστημα από 2 μήνες, έως κι έναν χρόνο!

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έδωσε μιλώντας στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές, καταδεικνύουν με τον πλέον τραγικό τρόπο την πραγματική εικόνα της αγοράς, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης. “Όταν αυτή τη στιγμή έχουμε καταγεγραμμένους πάνω από 5.000 εργαζόμενους στη Λάρισα που έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος για μήνες, ενώ οι περισσότερο “τυχεροί” εισπράττουν πλέον τσεκουρωμένους μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 580 ευρώ, τότε καταλαβαίνουμε ποιά είναι η κατάσταση” εξήγησε ο κ. Τσιαπλές.
tasos_tsiaples
Σε ότι αφορά το δώρο Πάσχα, οι καταγγελίες που έφθασαν μέχρι χθες Μεγάλη Πέμπτη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου είναι σαφώς λιγότερες από τα Χριστούγεννα, μόλις 12, γεγονός που οι έμπειροι συνδικαλιστές αποδίδουν σε δύο παράγοντες: Αφενός στο ντόρο που έλαβε το θέμα με το δώρο τα Χριστούγεννα, με επίκεντρο μάλιστα τη Λάρισα κι από την άλλη λόγω του σαφώς μικρότερου ποσού που είναι να καταβληθεί”.

“Σίγουρα ο ντόρος που κάναμε τα Χριστούγεννα φόβισε πολλούς εργοδότες λόγω της δημοσιότητας που πήρε το ζήτημα. Από την άλλη όμως, όταν μιλάμε για δώρο Πάσχα και στις περισσότερες περιπτώσεις για μερική απασχόληση… Αυτό είναι μόλις γύρω στα 100 ευρώ. Ως εκ τούτου, ούτε ο εργοδότης θα ζοριστεί να το δώσει, ούτε όμως και ο εργαζόμενος θα ζοριστεί αν δε το πάρει….” εξήγησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Οι ακραίες περιπτώσεις βέβαια δεν εκλείπουν και σήμερα, αφού μεταξύ των καταγγελιών, φέρεται να υπάρχουν και δύο βιοτεχνίες οι οποίες όχι απλά δεν έχουν δώσει δώρο Πάσχα, αλλά έχουν ακόμη απλήρωτο το δώρο των περασμένων… Χριστουγέννων!

Προφανώς και οι δείκτες της ανάπτυξης που επικαλούνται στην κυβέρνηση, δεν αφορούν την παραπάνω ζοφερή πραγματικότητα των εργαζομένων….

Πηγή: www.onlarissa.gr

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Καλα να παθουν

Στηριξτε ΝΔ, δουλευετε τσαμπα και φατε αερα ζωα. Καλα σας κανει, μονο γι αυτα ειστε εκει στη λαρισα. Και πολυ καλα σας κανουν αυτα τα επιφανη μελη του τοπου και φυσικα της ΝΔ.

@

Συριζαιοι ειναι μπαγλαμαδάκο μου

ampos

Γιατί δεν κάνουν μια πορεία διαμαρτυρίας. Μπορεί να βρέξει λεφτά από τον ουρανό. Το ίδιο δεν έκανε και ο δήμαρχος Πάτρας;

ΘΔ

Σύριζα=Τα περισσότερα ψέματα που έχει πει ποτέ ελληνικό κόμμα

ΑΙΝΤΕ ΖΩΑ

ΣΥΡΙΖΑ=ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ασπρα αλογα...

Σταύρος

Σύριζα=Φτωχοποίηση!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eydap1

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στους Δήμους Πετρούπολης, Καματερού, Ιλίου, Περιστερίου.

press_conference

«Μπροστάρηδες» ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η Βούλα Πατουλίδου - Καταγγέλλουν όιτι με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο επιχειρείται εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων πανεπιστημιακών σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με κατόχους τίτλων από ιδιωτικές σχολές με αμφίβολα επίπεδα κατάρτισης

γιατροι09

Η «δεξαμενή» με τους 2.350 παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους των μονάδων ΠΕΔΙ και των Κέντρων Υγείας, που το υπουργείο Υγείας έχει «βαφτίσει» ως οικογενειακούς γιατρούς, αδειάζει με ταχύ ρυθμό

4