«Μαύρο» Πάσχα για πάνω από 5.000 Λαρισαίους εργαζόμενους – Τους οφείλονται μισθοί 2 έως 12 μηνών!

«Μαύρο» Πάσχα για πάνω από 5.000 Λαρισαίους εργαζόμενους – Τους οφείλονται μισθοί 2 έως 12 μηνών!

Δύο βιοτεχνίες της περιοχής χρωστούν ακόμα το δώρο των Χριστουγέννων - Τα αποκαλυπτικά στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και καταδεικνύουν με τον πλέον τραγικό τρόπο την πραγματική εικόνα της αγοράς, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης

doro4
«Μαύρο» Πάσχα θα κάνουν περισσότεροι από 5.000 Λαρισαίοι εργαζόμενοι καθώς τα οικονομικά προβλήματα – στις περισσότερες των περιπτώσεων – που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όπου εργάζονται, έχουν ως αποτέλεσμα να είναι απλήρωτοι για διάστημα από 2 μήνες, έως κι έναν χρόνο!

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έδωσε μιλώντας στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές, καταδεικνύουν με τον πλέον τραγικό τρόπο την πραγματική εικόνα της αγοράς, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης. “Όταν αυτή τη στιγμή έχουμε καταγεγραμμένους πάνω από 5.000 εργαζόμενους στη Λάρισα που έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος για μήνες, ενώ οι περισσότερο “τυχεροί” εισπράττουν πλέον τσεκουρωμένους μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 580 ευρώ, τότε καταλαβαίνουμε ποιά είναι η κατάσταση” εξήγησε ο κ. Τσιαπλές.
tasos_tsiaples
Σε ότι αφορά το δώρο Πάσχα, οι καταγγελίες που έφθασαν μέχρι χθες Μεγάλη Πέμπτη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου είναι σαφώς λιγότερες από τα Χριστούγεννα, μόλις 12, γεγονός που οι έμπειροι συνδικαλιστές αποδίδουν σε δύο παράγοντες: Αφενός στο ντόρο που έλαβε το θέμα με το δώρο τα Χριστούγεννα, με επίκεντρο μάλιστα τη Λάρισα κι από την άλλη λόγω του σαφώς μικρότερου ποσού που είναι να καταβληθεί”.

“Σίγουρα ο ντόρος που κάναμε τα Χριστούγεννα φόβισε πολλούς εργοδότες λόγω της δημοσιότητας που πήρε το ζήτημα. Από την άλλη όμως, όταν μιλάμε για δώρο Πάσχα και στις περισσότερες περιπτώσεις για μερική απασχόληση… Αυτό είναι μόλις γύρω στα 100 ευρώ. Ως εκ τούτου, ούτε ο εργοδότης θα ζοριστεί να το δώσει, ούτε όμως και ο εργαζόμενος θα ζοριστεί αν δε το πάρει….” εξήγησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Κλείσιμο
Οι ακραίες περιπτώσεις βέβαια δεν εκλείπουν και σήμερα, αφού μεταξύ των καταγγελιών, φέρεται να υπάρχουν και δύο βιοτεχνίες οι οποίες όχι απλά δεν έχουν δώσει δώρο Πάσχα, αλλά έχουν ακόμη απλήρωτο το δώρο των περασμένων… Χριστουγέννων!

Προφανώς και οι δείκτες της ανάπτυξης που επικαλούνται στην κυβέρνηση, δεν αφορούν την παραπάνω ζοφερή πραγματικότητα των εργαζομένων….

Πηγή: www.onlarissa.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης