Ιερόσυλος ρήμαζε ναούς και μοναστήρια στα Ιωάννινα

Ιερόσυλος ρήμαζε ναούς και μοναστήρια στα Ιωάννινα

Ούτε τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν σταματούσε να λεηλατεί εκκλησίες και μοναστήρια στις περιοχές των Ιωαννίνων ένας 58χρονος Έλληνας ιερόσυλος

astynomia
Ούτε τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν σταματούσε να λεηλατεί εκκλησίες και μοναστήρια στις περιοχές των Ιωαννίνων ένας 58χρονος Έλληνας ιερόσυλος, ο οποίος είχε κάνει επάγγελμα τις διαρρήξεις στα παγκάρια! Όμως, ταυτοποιήθηκε μετά την τελευταία εισβολή του και εντοπίστηκε στην περιοχή Πηγάδια, όπου συνελήφθη.

Τα ξημερώματα της Μ. Τετάρτης, ο 58χρονος είχε παραβιάσει το παγκάρι της εκκλησίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων, αλλά οι άνδρες της Άμεσης Δράσης και της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στην επαρχιακή οδό Ιωαννίνων – Πραμάντων και να του βάλουν χειροπέδες με τις οποίες προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Βορείων Τζουμέρκων.

Από την έρευνα που ακολούθησε, εξακριβώθηκε ότι στις 15 Οκτωβρίου 2017 διέρρηξε το παγκάρι της εκκλησίας Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Παλαιοχώρι Συρράκου, στις 20 Οκτωβρίου το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής στους Χουλιαράδες Ιωαννίνων, στις 13 Νοεμβρίου αυτό της Αγίας Τριάδας στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Φέτος, διέρρηξε στις 25 Ιανουαρίου τη Μονή Τσούκας στο Ελληνικό και άρπαξε ολόκληρο το παγκάρι, όπως έκανε και στη Μονή Κηπίνας στους Καλαρρύτες στις 19 Φεβρουαρίου.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 58χρονος κατασχέθηκε ως μέσο για την διάπραξη κλοπών, ενώ ο ίδιος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων που άσκησε δίωξη σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές. Η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων στις οποίες ενδέχεται να έχει εμπλακεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης