Συνάντηση Κονιόρδου με τους αρχαιοφύλακες ενόψει της στάσης εργασίας το Μεγάλο Σάββατο

arxaiofylakes_1

Η υπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε με εκπροσώπους των αρχαιοφυλάκων που το Μεγάλο Σάββατο έχουν προκηρύξει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας – Τι ανακοίνωσε το υπουργείο μετά τη συνάντηση 

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού συναντήθηκαν εκπρόσωποι των αρχαιοφυλάκων, που έχουν προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας για το Μεγάλο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΕΥΦΑ) συναντήθηκαν με την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και τον υφυπουργό Κώστα Στρατή.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα αιτήματα των αρχαιοφυλάκων, ενόψει της στάσης εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού, αναφέρεται ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα θέματα που έθεσε η ΠΕΥΦΑ με το εξώδικό της.

Συγκεκριμένα, «σχετικά με την πρόσληψη των 200 αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, το ΥΠΠΟΑ δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον ΑΣΕΠ να έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, μεταξύ άλλων και σε αρκετά νησιά, μετά τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αναφορικά με το αίτημα υπολογισμού της έκτης ημέρας εργασίας ως συντάξιμης, το ΥΠΠΟΑ θα εξετάσει προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία. Αναφορικά με το ζήτημα της αμοιβής εκτός ωραρίου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, το ΥΠΠΟΑ θα ετοιμάσει έως τα μέσα Μαΐου πρόταση διάταξης, εφόσον διερευνηθεί η σχετική δυνατότητα και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Κατά τα λοιπά ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υφυπουργού θα συζητηθούν την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, σε συνάντηση που είχε ήδη προγραμματιστεί. Συνεχίζεται η προσπάθεια του ΥΠΠΟΑ για εξεύρεση λύσης επί του ζητήματος της απόλυσης των πέντε αρχαιοφυλάκων».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loutraki_ar

Δείτε βίντεο πώς ξεκίνησε η φωτιά - Οι προσπάθειες κατάσβεσής της αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα - Δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού, ενώ 169 πυροσβέστες συνολικά δίνουν τη μάχη από το έδαφος 

7
epeisodia_exarcheia_koumoundourou_m

Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, εμπρησμό, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων