Κύπρος: Προεδρική χάρη σε 50 φυλακισμένους λόγω Πάσχα

Κύπρος: Προεδρική χάρη σε 50 φυλακισμένους λόγω Πάσχα

Αποφυλακίστηκαν 40 κρατούμενοι - Θα αφήνονταν κανονικά ελεύθεροι έως τις 30 Ιουνίου

fylaki
Εκτός φυλακής βρέθηκαν σήμερα 40 κρατούμενοι στην Κύπρο, εξασφαλίζοντας προεδρική χάρη λόγω Πάσχα. Πρόκειται για 23 Ελληνοκύπριους και 17 αλλοδαπούς, που πλέον έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τις κυπριακές αρχές.

Κανονικά οι απολυθέντες θα αφήνονταν ελεύθεροι μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ μέχρι τις 8 Απριλίου, ημέρα του Πάσχα, θα είχαν εκτίσει το μισό της ποινής τους.

Από τους αποφυλακισθέντες, οι δέκα αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, ενώ στους επτά δεν ετέθη κανένας όρος. Όμως σε τρεις εξ αυτών και συγκεκριμένα στους Παναγιώτη Νεοκλέους, Ορέστη Βασιλείου και Γιαννάκη Κυαμίδη, που είναι δημόσια πρόσωπα και καταδικάστηκαν σε πολύκροτες υποθέσεις διαφθοράς, που είχαν απασχολήσει την κυπριακή κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια, παραχωρήθηκε αναστολή της ποινής με την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψουν στη φυλακή εφ΄ όσο δεν καταδικασθούν για άλλο αδίκημα.

Ο Παναγιώτης Νεοκλέους είχε καταδικασθεί με τον τέως βοηθό Γενικό εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου σε μια πολύκροτη υπόθεση δωροδοκίας του δεύτερου από τον πρώτο με αντάλλαγμα επίδειξη εύνοιας από τον τέως βοηθό Γενικό Εισαγγελέα κατά το χειρισμό σοβαρής υπόθεσης μεταξύ δύο Ρώσων αδελφών για κληρονομιά πέραν των 250 εκατομμυρίων ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης