Κύπρος: Προεδρική χάρη σε 50 φυλακισμένους λόγω Πάσχα

fylaki

Αποφυλακίστηκαν 40 κρατούμενοι - Θα αφήνονταν κανονικά ελεύθεροι έως τις 30 Ιουνίου

Εκτός φυλακής βρέθηκαν σήμερα 40 κρατούμενοι στην Κύπρο, εξασφαλίζοντας προεδρική χάρη λόγω Πάσχα. Πρόκειται για 23 Ελληνοκύπριους και 17 αλλοδαπούς, που πλέον έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τις κυπριακές αρχές.

Κανονικά οι απολυθέντες θα αφήνονταν ελεύθεροι μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ μέχρι τις 8 Απριλίου, ημέρα του Πάσχα, θα είχαν εκτίσει το μισό της ποινής τους.

Από τους αποφυλακισθέντες, οι δέκα αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, ενώ στους επτά δεν ετέθη κανένας όρος. Όμως σε τρεις εξ αυτών και συγκεκριμένα στους Παναγιώτη Νεοκλέους, Ορέστη Βασιλείου και Γιαννάκη Κυαμίδη, που είναι δημόσια πρόσωπα και καταδικάστηκαν σε πολύκροτες υποθέσεις διαφθοράς, που είχαν απασχολήσει την κυπριακή κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια, παραχωρήθηκε αναστολή της ποινής με την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψουν στη φυλακή εφ΄ όσο δεν καταδικασθούν για άλλο αδίκημα.

Ο Παναγιώτης Νεοκλέους είχε καταδικασθεί με τον τέως βοηθό Γενικό εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου σε μια πολύκροτη υπόθεση δωροδοκίας του δεύτερου από τον πρώτο με αντάλλαγμα επίδειξη εύνοιας από τον τέως βοηθό Γενικό Εισαγγελέα κατά το χειρισμό σοβαρής υπόθεσης μεταξύ δύο Ρώσων αδελφών για κληρονομιά πέραν των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Είστε πολύ πίσω Κύπριοι

Εμείς αποφυλακίσαμε 10.000 κρατούμενους και χωρίς να είναι Πάσχα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loutraki_ar

Δείτε βίντεο πώς ξεκίνησε η φωτιά - Οι προσπάθειες κατάσβεσής της αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα - Δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού, ενώ 169 πυροσβέστες συνολικά δίνουν τη μάχη από το έδαφος 

7
epeisodia_exarcheia_koumoundourou_m

Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, εμπρησμό, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων