Φθιώτιδα: Διακινούσαν υγραέριο που εμφιαλώνονταν παράνομα με σήματα γνωστών εταιρειών

bloko

Εκατοντάδες φιάλες υγραερίου διακινούσε μια εταιρεία στη Φθιώτιδα που εμφιάλωνε παράνομα και διοχέτευε τις φιάλες με σήματα γνωστών εταιρειών – Εγκέφαλος της κομπίνας ένας 70χρονος 

Εκατοντάδες φιάλες υγραερίου διακινούνταν καθημερινά από τις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας σε περιοχή της Φθιώτιδας, όπου εμφιαλώνονταν παράνομα και διοχετεύονταν στην αγορά με τα λογότυπα και τα σήματα γνωστών εταιρειών. «Εγκέφαλος» της κομπίνας ήταν ο 70χρονος πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λαμίας πληροφορήθηκαν τι συνέβαινε και έστησαν μπλόκο μαζί με άνδρες της Άμεσης Δράσης σε ένα Ι.Χ. φορτηγό της εταιρείας που κινούνταν στην εθνική οδό Θερμοπυλών – Ιτέας. Όταν το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον οδηγό, βρήκαν στο εσωτερικό του 584 φιάλες υγραερίου διαφόρων χωρητικοτήτων, με πλαστές συρρικνωτικές μεμβράνες (θερμοπλαστικά) στην βαλβίδα τους και πλαστές πλαστικές τάπες ασφαλείας που έφεραν το λογότυπο άλλης εταιρείας.

Ακολούθησαν έρευνες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, όπου δεν βρέθηκε ο 70χρονος, συνελήφθησαν όμως ο προσωρινά υπεύθυνος και έξι εργαζόμενοι ηλικίας 37 ως 65 χρόνων, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού, ένας Αλβανός και ένας Πακιστανός. Στον χώρο κατασχέθηκαν 17.061 πλαστές τάπες και συρρικνωτικά βαλβίδων φιαλών υγραερίου διαφόρων εταιρειών, 563 πλαστά έντυπα οδηγιών χρήσης διαφόρων εταιρειών, τρεις φιάλες υγραερίου που έφεραν πλαστές τάπες με λογότυπο άλλης εταιρείας, μια φιάλη υγραερίου της ίδιας εταιρείας με στρόφιγγα που έφερε ανάγλυφο λογότυπο άλλης εταιρείας και 3.952 κενές φιάλες διαφόρων εταιρειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας με την δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος τους για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράβαση των νομοθεσιών περί σημάτων και περί οργάνωσης αγοράς πετρελαιοειδών κατά περίπτωση. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο 70χρονος που αναζητείται.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

turia

 Υπουργός παρέθεσε τα… επιτεύγματα της Κυβέρνησης, αλλά δεν έδωσε λύσεις στα αιτήματά τους και έτσι από τη Δευτέρα ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις με αρχή τη Θεσσαλία. «Οι απαντήσεις που πήραµε όχι µόνο δεν µας ικανοποιούν αλλά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να µην στηρίξει τον αγροτικό τοµέα»