Κόντρα τουριστικών επιχειρήσεων με αρχαιοφύλακες για τη στάση εργασίας το Μεγάλο Σάββατο

arxaiofylakes

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επικρίνει τους αρχαιοφύλακες που έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας το Μεγάλο Σάββατο - «Εκπέμπει αρνητικά μηνύματα στις διεθνείς τουριστικές αγορές» 

Επικριτική ήταν η στάση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει οι υπάλληλοι της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεων Αρχαιοτήτων, μία ημέρα πριν την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με το ΣΕΤΕ, η στάση εργασίας αναμένεται να επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας. Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι το προδιαγραφόμενο κλείσιμο των κοιτίδων πολιτισμού της Ελλάδας, σε μία χρονική στιγμή που σηματοδoτεί την έναρξη της φετινής σεζόν, εκπέμπει αρνητικά μηνύματα, τόσο στις διεθνείς τουριστικές αγορές όσο και στην εσωτερική αγορά που παρουσιάζει αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση την πασχαλινή περίοδο.

Παράλληλα, ο ΣΕΤΕ καλεί το υπουργείο Πολιτισμού και την ΠΕΥΦΑ να βρουν μέσα από το διάλογο τη «χρυσή» τομή, προκειμένου να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της πρόσβασης των ξένων επισκεπτών μας αλλά και των Ελλήνων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας, έχουν προετοιμαστεί για την υποδοχή και φιλοξενία εκατομμυρίων ξένων τουριστών για το 2018. Η Πολιτεία, από την πλευρά της, οφείλει να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Βάλτε εταιρίες στη φύλαξη

Ρε Έλληνες φορολογούμενοι, δεν γνωρίζετε οτι οι αρχαίοι έκαναν τα μνημεία για να πληρωνόμαστε ενώ καθόμαστε, εμείς οι βολεμένοι με μέσον φύλακες. Επειδή είμαστε αγράμματοι νομίζεται ο,τι εμείς και οι οικογένειες μας δεν θα τρώμε παντεσπάνι ? Κάνουμε δε απεργίες στις γιορτές, γιατι τότε με τον πολύ κόσμο και τη βαβούρα δεν μπορούμε να ησυχάσουμε.

Μην

περιμενετε κατι αλλο απο κρατικοδιαιτους κηφηνες.Αυτες οι τακτικες πρεπει να τελειωσουν δια παντος.Αρση μονιμοτητος χθες !!!

Ilias

Ολοι αυτοι οι κρατικοδιαιτοι στα σπίτια τους !!!! Δεν ενδιαφέρει κανενα εναν έχουν δίκιο !!!! Απολυση τώρα !!!! Εαν έχουν πρόβλημα να πάνε στο Μαξίμου και γιαρτοσουν τον ψεύτη ,τα υπόλοιπα ειναι εκβιασμος!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

turia

 Υπουργός παρέθεσε τα… επιτεύγματα της Κυβέρνησης, αλλά δεν έδωσε λύσεις στα αιτήματά τους και έτσι από τη Δευτέρα ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις με αρχή τη Θεσσαλία. «Οι απαντήσεις που πήραµε όχι µόνο δεν µας ικανοποιούν αλλά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να µην στηρίξει τον αγροτικό τοµέα»