ΕΥΑΘ: Απαλλαγή παγίου για κοινωνικά και ειδικά οικιακά τιμολόγια μετά τη διακοπή

theswater04

Η εταιρεία θα λάβει ειδική μέριμνα και για τους επαγγελματίες - Καταγραφή των αναγκών σε νοσοκομεία και δήμους για σχέδια ασφάλειας του νερού

Απαλλαγή παγίου στα κοινωνικά και ειδικά οικιακά τιμολόγια, ειδική μέριμνα για τους επαγγελματίες, αλλά και καταγραφή και οικονομική κάλυψη των αναγκών νοσοκομείων και δήμων για σχέδια ασφάλειας νερού αποφάσισε, στη σημερινή συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ Α.Ε., μετά την πολυήμερη ταλαιπωρία επαγγελματιών, καταναλωτών και ευαίσθητων δομών από τη μεγάλη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να ανατεθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της βλάβης, ενώ εντός της εταιρείας θα εξεταστούν αστοχίες του επιχειρησιακού σχεδίου που ακολουθήθηκε.

Τα τιμολόγια ειδικών (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κ.ά.) και ευπαθών ομάδων, που θα πάρουν απαλλαγή παγίου στον επόμενο λογαριασμό, αφορούν σε 23.000 περίπου υδρόμετρα. Ειδικά για τους επαγγελματίες, που υπέστησαν ζημιές τις ημέρες αυτές, θα ακολουθήσει σειρά επαφών με τα αρμόδια επιμελητήρια, ώστε να αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης. Επαφές θα ακολουθήσουν και με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους δήμους για την καταγραφή - σε πρώτη φάση - των υποδομών που λείπουν για την επάρκεια νερού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σε ανακοίνωση της ΕΥΑΘ τονίζεται ότι κατά τη διάρκεια της βλάβης, στο επιχειρησιακό σχέδιο που ακολουθήθηκε, λήφθηκε μέριμνα ώστε να είναι απρόσκοπτη η λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων στη ΒΙΠΕ-Θ, ενώ σε όσα νοσοκομεία δεν είχαν μεριμνήσει για την πληρότητα των δεξαμενών τους έγινε ειδική διαχείριση, ώστε να μη διακόψουν βασικές λειτουργίες τους.

"Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η εφαρμογή ορθών πρακτικών στο σύστημα ύδρευσης της Θεσσαλονίκης είναι υποχρέωση της ΕΥΑΘ. Δεδομένου ότι το αποτέλεσμα της διαχείρισης για τους καταναλωτές μας ήταν μη αποδεκτό (ανεξάρτητα από την τεχνική επάρκεια και την ετοιμότητα που επέδειξε η εταιρεία), η λήψη μέτρων ελάφρυνσης είναι η αυτονόητη, έμπρακτη αποτύπωση της κατανόησής μας προς τους πολίτες", αναφέρει η ΕΥΑΘ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

omonoia3

Στόχος επίθεσης από περίπου 50 αντιεξουσιαστές έγινε απόψε το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας - Οι δράστες πέταξαν μολότοφ, πέτρες και ξύλα στο κτίριο και σε ένα σταθμευμένο βαν της Αστυνομίας - Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών διοργανώνει για σήμερα το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας

rouv-fil-1

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ λέει για τον Ρουβίκωνα ότι είναι «γνωστή από δράσεις εντυπωσιασμού οργάνωση» και μιλά για «απίστευτο θράσος που τροφοδοτείται από τη συστηματική ανοχή της κυβέρνησης στις παράνομες δράσεις της»

enas-pontios-paidi-anthrakwruxwn-gia-dimarxos-bruksellwn_w_l

Ο Χρήστος Δουλκερίδης, παιδί Ελλήνων μεταναστών, γεννημένος στο Βέλγιο, μπήκε στην πολιτική πριν από τριάντα περίπου χρόνια, τα τελευταία 20 με τους Οικολόγους

43742820_2070529723259926_6660886113021853696_n

«Το Πανεπιστήμιο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε «συλλογικότητα» θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ για την παρουσία του «Ρουβίκωνα» στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ

3