Επίθεση του Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο της Αθήνας

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο της Αθήνας

Περίπου 15 μέλη της ομάδας πέταξαν κόκκινες μπογιές στο κτίριο του προξενείου με αφορμή τις τουρκικές επιχειρήσεις στην Αφρίν - Τέσσερις προσαγωγές

4425800
Επίθεση στο τουρκικό προξενείο επί της οδού Βασιλέως Παύλου 22, στο Ψυχικό, πραγματοποίησε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Περίπου 15 μέλη της ομάδας πέταξαν κόκκινες μπογιές στο κτίριο του προξενείου. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η επίθεση συσχετίζεται με τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην Αφρίν της Συρίας.  «Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται...», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μετά την επίθεση, τράπηκαν σε φυγή με το αστικό λεωφορείο Α7, το οποίο σταμάτησαν οι αστυνομικοί μπροστά από το ξενοδοχείο President και προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές. 

Οι προσαχθέντες, οι οποίοι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, αν είναι μέλη του Ρουβίκωνα, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Υπ. .Προστασίας του Πολίτη: «Απαράδεκτη ενέργεια»

Απαράδεκτη χαρακτήρισε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την επίθεση με μπογιές στο Τουρκικό Προξενείο από μέλη του «Ρουβίκωνα.

Κλείσιμο
«Η ρίψη χρωμάτων, σήμερα το απόγευμα στο Τουρκικό Προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη. Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης