Ακαδημαϊκός Φοίνικας από το Γάλλο πρέσβη στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών

IMG_5132

Αποτελεί κορυφαία διάκριση, η οποία θεσμοθετήθηκε από τον Ναπολέοντα τον Α΄ το 1808, προς τιμήν διακεκριμένων μελών του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου του Παρισιού

Τα διάσημα του Αξιωματούχου του Ακαδημαϊκού Φοίνικα απένειμε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής και Διευθυντή της Θεραπευτικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο, τιμώντας την προσφορά του στην επιστήμη, την εκπαίδευση και την έρευνα.

Η τελετή απονομής των διασήμων έλαβε χώρα στην Πρεσβεία της Γαλλίας, παρουσία μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και πολλών συνεργατών και φίλων.

Το παράσημο του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα της Γαλλικής Δημοκρατίας αποτελεί κορυφαία διάκριση, η οποία θεσμοθετήθηκε από τον Ναπολέοντα τον Α΄ το 1808, προς τιμήν διακεκριμένων μελών του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Απονέμεται σε προσωπικότητες του εκπαιδευτικού χώρου, που έχουν προσφέρει αξιοσημείωτες υπηρεσίες στην εκπαίδευση, καθώς και σε Γάλλους και ξένους για την συμβολή τους στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας, του πολιτισμού και των τεχνών και την προσφορά τους στην επιστήμη, ως επιβράβευση της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας και της συνεισφοράς τους στην ανάπτυξη της ελληνογαλλικής συνεργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

danellis_nai

Δύο άτομα που κινούνταν κοντά στο σπίτι του βουλευτή, θεωρήθηκαν ύποπτα και ελέγχθηκαν από αστυνομικούς, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα το επιλήψιμο - Δεν βρέθηκε και κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός, έπειτα από την έρευνα ανδρών του ΤΕΕΜ στο σημείο

6