Πήραν τη μοναδική νεφρολόγο της Φλώρινας και την πήγαν στη Θεσσαλονίκη

Πήραν τη μοναδική νεφρολόγο της Φλώρινας και την πήγαν στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για μία μετακίνηση, η οποία γίνεται χωρίς να υπάρχει νεφρολογική μονάδα και θέση εργασίας στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

florinahospitaλ
Μπορεί ένας διοικητής να λάβει απόφαση να μετακινήσει τη μοναδική νεφρολόγο ενός νοσοκομείου και μάλιστα της περιφέρειας, σε άλλο νοσοκομείο το οποίο δεν διαθέτει νεφρολογικό τμήμα ούτε καν θέση νεφρολόγου στον Οργανισμό του;

Η απάντηση –δυστυχώς- δεν είναι αρνητική. Όπως καταγγέλλει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (νοσοκομειακοί γιατροί), η επιστημονικά υπεύθυνη της νεφρολογικής μονάδας του γενικού νοσοκομείου Φλώρινας, επιμελήτρια νεφρολόγος, μετατίθεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία μετακίνηση, η οποία γίνεται χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις δηλαδή να υπάρχει νεφρολογική μονάδα και θέση εργασίας στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η μετακίνηση πραγματοποιείται παρά την κατηγορηματική αντίρρηση της γιατρού η οποία δηλώνει πως δεν επιθυμεί να μετακινηθεί από την περιφέρεια προς το κέντρο. Την ίδια στιγμή, στο γενικό νοσοκομείο Φλώρινας τις ανάγκες των νεφροπαθών θα καλύπτουν πλέον μία επικουρική νεοειδικευμένη νεφρολόγος και ένας ιδιώτης συμβεβλημένο με «μπλοκάκι» για τις εφημερίες.

Το προεδρείο του Κινήματος για την Ανατροπή αφήνει αιχμές για πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την απομάκρυνση της γιατρού και συνδέουν την απόφαση μετακίνησης με αντιπαράθεση που είχε η νεφρολόγος με γιατρό άλλου τμήματος του νοσοκομείου, ο οποίος χαρακτηρίζεται «εκλεκτός» του τοπικού κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Υγείας.

«Κάποιος ή κάποιοι, με καθυστέρηση ετών, βρήκαν τώρα την ευκαιρία να πείσουν 'πρόθυμους' στη διοίκηση του νοσοκομείου, στην διοίκηση της ΥΠΕ και πιθανά στην ίδια την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να εκδικηθούν τη γιατρό, αδιαφορώντας για την περίθαλψη των νεφροπαθών του νομού. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να πάρει άμεσα δημόσια θέση για τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα και για τα καταγγελλόμενα από την ίδια την γιατρό, και από τους νεφροπαθείς. Το θέμα είναι σοβαρότατο» αναφέρει το προεδρείο του Κινήματος για την Ανατροπή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης