Σε έξι ώρες έφτασαν περισσότεροι από 160 μετανάστες στη Χίο

Σε έξι ώρες έφτασαν περισσότεροι από 160 μετανάστες στη Χίο

Οι επιχειρήσεις διάσωσης ξεκίνησαν λίγο πριν τις 3:30 και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 9

xios-metanaste-new
Συναγερμός σήμανε από τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης στο λιμεναρχείο Χίου καθώς μέσα σε περίπου έξι ώρες έφτασαν τέσσερις βάρκες μεταφέροντας στο νησί περισσότερους από 160 μετανάστες και πρόσφυγες.

Η πρώτη λέμβος εντοπίσθηκε από το πλήρωμα του πλοίου ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ) 080 στις 3.25 τα ξημερώματα στην Παναγιά Οινουσσών, όπου έγινε διάσωση και περισυλλογή 55 προσφύγων και μεταναστών. Τους περισυλλεγέντες μετέφερε στο λιμάνι της Χίου το περιπολικό σκάφος 611 του λιμεναρχείου Χίου.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, όπου το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους του λιμεναρχείου Χίου διέσωσε και περισυνέλλεξε 26 άτομα.

Στις 8 το πρωί το πλήρωμα του σκάφους 1004 εντόπισε φουσκωτή βάρκα με περίπου 50 πρόσφυγες και μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή του Καστέλλου Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι δεν σταμάτησαν, αλλά συνέχισαν την πορεία τους και με την καθοδήγηση του πληρώματος του σκάφους του Λιμενικού οδηγήθηκαν στο λιμανάκι του Καστέλλου.

Η τέταρτη και τελευταία βάρκα εντοπίστηκε με περίπου 40 άτομα στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων, όπου και έγινε διάσωση και περισυλλογή από τα πληρώματα των σκαφών 611 και 1004.

Οι διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν στη ΒΙΑΛ, για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Κλείσιμο
Πηγή: astraparis.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης