Έτσι χτύπησαν και πυροβόλησαν τον 52χρονο στην Κηφισιά: Γιατί οι δράστες φορούσαν γάντια

Έτσι χτύπησαν και πυροβόλησαν τον 52χρονο στην Κηφισιά: Γιατί οι δράστες φορούσαν γάντια

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δύο αδίστακτοι ληστές είναι σεσημασμένοι - Τυχαία φαίνεται ότι επέλεξαν το σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη - Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν η σύζυγος και ο γιος του

fotostama-new
Ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς έγινε το σκηνικό τα ξημερώματα της Δευτέρας στον 1ο όροφο της μεζονέτας της Κηφισιάς έχουν πλέον οι αστυνομικοί χωρίς ακόμα να έχουν πάρει επίσημες καταθέσεις από τους δύο αυτόπτες μάρτυρες, τη σύζυγο του Αλέξανδρου Σταματιάδη, Χαρά Ξυλά και τον 18χρονο γιο του. Κάτι που αναμένεται να γίνει ακόμα και σήμερα αν η ψυχολογική κατάσταση της κυρίας Ξυλά επιτρέψει να ανακαλέσει στη μνήμη της όλα όσα εφιαλτικά έζησε εκείνο το άγριο ξημέρωμα μέσα στο ίδιο της το σπίτι από τους δύο εισβολείς και να δώσει στους αστυνομικούς τη λεπτομέρεια που αναζητούν για να βρουν την άκρη του νήματος σε αυτή την άγρια υπόθεση. Παράλληλα, προσπαθούν να σχηματίσουν έναν κύκλο υπόπτων που το προφίλ τους μοιάζει με αυτά των δραστών, όπως τους έδωσε στις πρώτες ανεπίσημες κουβέντες η σύζυγος του 52χρονου με σκοπό ο αριθμός αυτός να μην ξεπερνά τους 20 και να τους βάλουν στο μικροσκόπιο.

Οι profilers του Διαρρηκτών εκτιμούν ότι το δίδυμο των ληστών επέλεξε τυχαία τη μεζονέτα του Ελληνοαυστριακού επιχειρηματία. Για το λόγο αυτό, αρχικά προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι του αδερφού του, η μεζονέτα του οποίου είναι στο ίδιο οικόπεδο, όμως η ύπαρξη συναγερμού πιθανότατα ήταν αυτό που την τελευταία στιγμή τους απέτρεψε. Αυτός είναι και ο λόγος που στην εξώπορτα του σπιτιού του υπήρχαν ίχνη παραβίασης. Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι ληστές εκτός από κουκούλες φορούσαν και γάντια και αυτό «λέει» στους αστυνομικούς ότι πιθανότατα είναι σεσημασμένοι ενώ εκτός από το εννιάρι πιστόλι με το οποίο πυροβόλησαν τον 52χρονο και το διαρρηκτικό εργαλείο που στη γλώσσα των παρανόμων ονομάζεται “σκύλα” και χρησιμοποίησαν για να χτυπήσουν στο κεφάλι το θύμα τους, φέρεται να είχαν πάνω τους και αναισθητικό σπρέι με το οποίο ψέκασαν τον σκύλο της οικογένειας γιαυτό και δεν αντέδρασε.

Στον 1ο όροφο ανέβηκαν γιατί δεν κατάφεραν να βρουν κάτι πολύτιμο στο ισόγειο και έτσι, είχαν σκοπό να ξυπνήσουν τους ιδιοκτήτες για να τους βασανίσουν μέχρι να τους τους αποκαλύψουν που κρύβουν τα κοσμήματα και τα μετρητά. Όμως δεν περίμεναν την δυναμική αντίδραση του 52χρονου που όρμησε πάνω τους για να προστατεύσει την οικογένεια του και τον πυροβόλησαν τρεις φορές.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί περιμένουν να «μιλήσει» η βαλλιστική έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για τους τρεις κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχει στο παρελθόν απασχολήσει ή είναι “καθαρό” ενώ αναζητούν και ίχνη dna από το χώρο της άγριας πάλης.

Παράλληλα, αναζητούν μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που διαθέτουν σπίτια και καταστήματα στην περιοχή το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών. Αυτό είναι ίσως και το βασικότερο κομμάτι της έρευνας καθώς αν εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που να τους δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ίσως είναι και αυτό που θα αποτελέσει το κλειδί για τον εντοπισμό των εισβολέων - ληστών και την εξιχνίαση της υπόθεσης.


Κλείσιμο
Δείτε βίντεο: Έτσι χτύπησαν και πυροβόλησαν τον 52χρονο στην Κηφισιά: Γιατί οι δράστες φορούσαν γάντια
Έτσι χτύπησαν και πυροβόλησαν τον 52χρονο στην Κηφισιά: Γιατί οι δράστες φορούσαν γάντια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης