ΓΣΕΕ: Ένας στους τέσσερις βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας κι ας εργάζεται

gsee

Θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους έθιξε στη συνάντησή της με τον Προκόπη Παυλόπουλο η διοίκηση της ΓΣΕΕ

Για μεγάλο πλήγμα στη μισθωτή εργασία μίλησε η ΓΣΕΕ, σε συνάντηση που είχαβ σήμερα ο Πρόεδρος και τα στελέχη της διοίκησης της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

"Φέτος η ΓΣΕΕ γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και προσκαλέσαμε στην κεντρική μας εκδήλωση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο. Είχαμε όμως και μία συζήτηση για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Οπως τόνισε, «η συμβουλή του Προέδρου και νομίζω καθήκον δικό μας, είναι να συμμετάσχουμε και να μπούμε μπροστά όπου μπορούμε, με τις δυνάμεις που έχουμε και γνωρίζοντας ότι έχουν υποστεί κρίση οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί, για να προστατεύσουμε το κοινωνικό κράτος. Να δούμε τι ορίζοντες ανοίγονται μετά το νομικό τέλος των μνημονίων και της νέας περιόδου που θα ανοίξει, η οποία θα είναι μία περίοδος μ’ ένα νέο πρόγραμμα.

Εξηγήσαμε επίσης στον Πρόεδρο ότι η πολιτική που έχει ακολουθηθεί έχει επιφέρει, μεταξύ άλλων, μεγάλο πλήγμα στη μισθωτή εργασία και αφορά στους μισθούς. Την ανεργία και τους μισθούς.

Για μεν την ανεργία, είναι ο φόρος αίματος που πληρώνει η μισθωτή εργασία για δε τους μισθούς, έχουμε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η καθίζηση των μισθών δεν οδήγησε σε αντίστοιχη μείωση των τιμών.

Αντιθέτως, όπως δείχνουν οι επιστημονικές μας μελέτες και δεν τις έχει αντικρούσει ο κόσμος της εργοδοσίας, οι μειώσεις των μισθών έχουν οδηγήσει σε αύξηση της κερδοφορίας σε μία σειρά επιχειρηματικούς κλάδους. Αυτό πρέπει να διορθωθεί για να αποκατασταθεί μία στοιχειώδης ισορροπία, γιατί βεβαίως απαιτούνται και άλλα ζητήματα που αφορούν στη φορολογία.

Γιατί η υπερφορολόγηση κυρίως της εργασίας έχει οδηγήσει σε μία κατάσταση που ακόμη και αυτοί που έχουν εργασία δεν μπορούν να βιοπορίζονται. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ενώ ποτέ δεν υπήρχε στους δείκτες φτώχειας να περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι, αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό άνω του 23% είναι σε κατάσταση φτώχειας ενώ εργάζονται και ο κίνδυνος να περιπέσουν σε κατάσταση φτώχειας φτάνει μέχρι το 48%», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ηταν δίκαιο & έγινε πράξη

Ειναι οι ωραιοι μισθοι των 400&500€ της αριστεράς κυβερνησης του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης