Στάση εργασίας αρχαιοφυλάκων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Μεγάλο Σάββατο

arxaiofylakes

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι – Τα αιτήματα των αρχαιοφυλάκων 

Τετράωρη στάση εργασίας προκήρυξε για το Μεγάλο Σάββατο η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στις 27 Μαρτίου, ενώ είχε προηγηθεί απόφαση έγκριση της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

«Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη της πρωινής βάρδιας 08:00 έως 12:00, για θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας» λέει η ΠΕΥΦΑ στην ανακοίνωσή της, παραθέτοντας τα αιτήματά της «όπως αναφέρονται και στην εξώδικη πρόσκληση που εστάλη στην πολιτική ηγεσία».

Οι αρχαιοφύλακες διεκδικούν τη «συνέχιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΤΑΠΑ και την απρόσκοπτη και τακτική καταβολή των εξαιρεσίμων και πέραν πενθημέρου των αρχαιοφυλάκων από αυτό», να υπολογίζεται η έκτη ημέρα εργασίας και συνταξιοδοτικά, κάτι που δεν προκαλεί δημοσιονομικό κόστος, να υπάρξει «κανονιστικό πλαίσιο για τις παντός τύπου εκδηλώσεις εκτός ωραρίου που πραγματοποιούνται σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους», «ανάκληση της απόλυσης των 5 αρχαιοφυλάκων αορίστου χρόνου», «άμεση πρόσληψη των 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει τον Δεκέμβριο του 2016, με δέσμευση του, να έχουν προσληφθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017» και «η συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοηθείας και του κοινωνικού του έργου, προς όφελος των εργαζομένων».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

amerikanos

χαχαχα σταση εργασιας ? γιατι ποτε δουλεψαν τα καθηκια ???

🍕🍟🍔🌮 ΡουκΖουκ

"να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας" λέει, αλλά εννοεί "γιατί αλλιώς θα πρέπει να δουλέψουμε ή να αμοιφθούμε για όσο πραγματικά δουλεύουμε κι εμείς -φυσικά- δεν θέλουμε".

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης