Πορεία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην πρεσβεία του Ισραήλ

Πορεία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην πρεσβεία του Ισραήλ

Περίπου 300 συγκεντρωμένοι από εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις και συλλογικότητες διαμαρυρήθηκα για τις δολοφονίες των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας - Έκλεισε για αρκετή ώρα η Κηφισίας

presveia3

Πορεία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη πραγματοποίησαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Μέγαρο Μουσικής και κατευθύνθηκαν στη συνέχεια, προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Με κεντρικό σύνθημα «λευτεριά στην Παλαιστίνη», οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την αιματηρή επίθεση που συνέβη στις 31/3 στη Λωρίδα της Γάζας και κόστισε τη ζωή σε 16 Παλαιστινίους, ενώ έκαψαν και μία χάρτινη ισραηλινή σημαία.

«Το νέο αυτό τερατώδες έγκλημα συντελείται με την ανοιχτή συγκάλυψη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, που υποθάλπουν διαχρονικά και συντηρούν την επιθετικότητα του κατοχικού ισραηλινού κράτους. Γίνεται «υπό την σκέπη» της αμερικανικής κυβέρνησης, που πρόσφατα αποφάσισε την de facto αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, με την μεταφορά εκεί της πρεσβείας των ΗΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωση της.

Οι διαδηλωτές υπογράμμισαν ότι «εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και απαιτούν τον άμεσο τερματισμό της σφαγής των Παλαιστινίων».



Κλείσιμο


Τη συγκέντρωση έχει καλέσει η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία η οποία αναφέρει σε ανακοίνωση της πως «ο λαός μας πρέπει να καταδικάσει το νέο αυτό έγκλημα, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, να εκφράσει ξανά την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό».



Επίσης, και η Λαϊκή Ενότητα έχει καλέσει από την πλευρά της σε κινητοποίηση με προσυγκέντρωση στην αμερικανική πρεσβεία και έπειτα πορεία και συγκέντρωση στην πρεσβεία του Ισραήλ στις 6:30.

«Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη πολύνεκρης επίθεσης της σιωνιστικής κυβέρνησης και του κράτους του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων. Πάνοπλοι στρατιώτες πυροβολούν και σκοτώνουν άοπλους Παλαιστίνιους που διεκδικούν το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στη γη τους, την ώρα που το ισραηλινό κράτος πληθαίνει τους κατοχικούς εποικισμούς του και υποβάλλει τον παλαιστινιακό λαό της Γάζας ακόμα και στο μαρτύριο της δίψας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ.


IMG 2629












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης