Γιορτή για τους νέους της ομογένειας οργάνωσε ο Ιβάν Σαββίδης στην Αθήνα

giorti_savvidi_3

Σκοπός του να αναδείξει τη σχέση των απόδημων Ελλήνων με την ιστορική τους πατρίδα και παράλληλα να συνεργαστούν οι απανταχού νέοι Έλληνες με σκοπό την επίτευξη και την υλοποίηση κοινών στόχων και επιδιώξεων με επίκεντρο όλων των ενεργειών την Ελλάδα

Μια μεγάλη γιορτή Νέων στην Αθήνα με χορογραφίες υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού, συζητήσεις, work-shops, εκκλησιασμό αλλά και ψήφισμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, οργάνωσε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ιβάν Σαββίδη». Tο «Hellenic Youth in Action», το Φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων, πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο των Ολυμπίων 2016-2018.

Με προσκεκλημένους 350 νέους Έλληνες, από όλο τον κόσμο, το Φόρουμ Νέων είχε σκοπό να αναδείξει τη σχέση των απόδημων Ελλήνων με την ιστορική τους πατρίδα και παράλληλα να συνεργαστούν οι απανταχού νέοι Έλληνες με σκοπό την επίτευξη και την υλοποίηση κοινών στόχων και επιδιώξεων με επίκεντρο όλων των ενεργειών την Ελλάδα. Το Φόρουμ διοργανώθηκε από εννέα οργανώσεις: Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας, Νεολαία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, Νεολαία Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών, Νεολαία Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, Νεολαία Παγκόσμιας Αμφικτυονίας Βλάχων, Νεολαία Παναρκαδικού Παγκόσμιου Συμβουλίου, Νεολαία Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ, Νεολαία Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης.Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, όπου δόθηκε η έναρξη των εργασιών, με θέμα «Ελλάδα-Διασπορά», με τους 9 εκπρόσωπους νεολαίας των παγκόσμιων ελληνικών οργανώσεων να παρουσιάζουν τις δραστηριότητες των οργανώσεών τους και να προτείνουν παράλληλα τρόπους συνεργασίας μεταξύ των νέων Ελλήνων και της ιστορικής τους πατρίδας. Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Τερνς Κουίκ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπίων κ. Συμέων, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο κ. Φώτης Φωτίου, Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι συμμετέχοντες του Φόρουμ συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, απέναντι από τη Βουλή, όπου και παρουσίασαν ένα χορευτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Χορός φιλίας», το οποίο ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία μίας μεγάλης σπείρας που συμβολίζει την ενότητα και τη δύναμη του ελληνικού Έθνους. Η οργάνωση του προγράμματος έγινε υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του σκηνοθέτη-χορογράφου Φωκά Ευαγγελινού.
Την Κυριακή, το πρόγραμμα ξεκίνησε με εκκλησιασμό στη Μητρόπολη Αθηνών υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ακολούθησε στο Ζάππειο, work-shops για τις Σχέσεις Ελλάδας - Διασποράς, την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, την ελληνική οικονομία και ανάπτυξη της χώρας, την ορθοδοξία και χριστιανική κληρονομιά. Κατά τη διάρκεια των work-shops κάθε συμμετέχων είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις ιδέες και το όραμά του για τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και διασποράς.Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική πορεία από το Ζάππειο στην Πνύκα, με αίτημα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα #bringthemarbleshome, κάνοντας στάση στο Μουσείο της Ακρόπολης, για να αναγνωσθεί το Ψήφισμα του Φόρουμ, στο λόφο της Πνύκας. Το Φόρουμ έκλεισε με τη διάλεξη του διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή, στο αμφιθέατρο του Μουσείου.
Γιορτή για τους νέους της ομογένειας οργάνωσε ο Ιβάν Σαββίδης στην Αθήνα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Κολοκοτρωνης

Το γιορτασαν καλα οι Ρωσοποντιοι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nikowxris76

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι από τη στιγμή που η Τουρκία αμφισβητεί την ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αμφισβητεί και τα δικαιώματα των γειτονικών κρατών