Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ για κατασκευή συστήματος θερμικής ενέργειας στη Φλώρινα

Commissione-europea

Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός συστήματος θερμικής ενέργειας για θέρμανση και ζεστό νερό που θα αντικαταστήσει τα καλοριφέρ και την καύση του πετρελαίου

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή ενός συστήματος θερμικής ενέργειας θα λάβει η Φλώρινα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Αυτό το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο θα έχει πραγματικά οφέλη για τους κατοίκους της Φλώρινας. Ένα σύγχρονο και αποδοτικό σύστημα θέρμανσης και έναν ελαφρύ λογαριασμό ηλεκτρικού», δήλωσε σχετικά η επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Επιτροπή, η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός συστήματος θερμικής ενέργειας για θέρμανση και ζεστό νερό που θα αντικαταστήσει τα καλοριφέρ και την καύση του πετρελαίου. Στο έργο περιλαμβάνονται πάνω από 2.500 κτίρια, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

George

Απροκάλυπτη επιδότηση ορυκτών καυσίμων, όταν σε όλον τον πλανήτη τα εξορκίζουν σταδιακά αντικαθιστώντας τα με ΑΠΕ. Αν είναι να καίγονται ορυκτά καύσιμα για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης, γιατί να μην τα καίει ο καθένας στο σπίτι του ώστε να μην υπάρχουν και απώλειες μεταφοράς που αυξάνουν την κατανάλωση και τη ρύπανση? Πόσο σανό ακόμη θα μας ταϊσουν?

Μα ρεσει

Που οι Γραικοι βριζουν τους Ευρωπαιους και λενε οτι τους καταστρεψαν σαν χωρα(εδω γελαμε) αλλα οταν παιρνουν τα λεφτα απο ΕΣΠΑ/ΕΤΠΑ και οτιδηποτε αλλες χρηματοδοτησεις εκει κανουν τους τυφλους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης