Διαρρήκτες συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω στη Θεσσαλονίκη

Διαρρήκτες συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω στη Θεσσαλονίκη

Τις κινήσεις τους αντιλήφθηκε περίοικος που ενημέρωσε την Άμεση Δράση - Στη κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία

Διαρρηκτης
Επ' αυτοφώρω συνελήφθησαν δύο διαρρήκτες στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς, 28 και 30 ετών, που είχαν «τρυπώσει» σε διαμέρισμα, από το οποίο αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα. Μαζί τους συνελήφθη κι ένας 27χρονος συμπατριώτης τους, που φαίνεται ότι είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου», καθώς περίμενε έξω από την οικοδομή προκειμένου να ενημερώσει τους συνεργούς του για ενδεχόμενη αστυνομική παρουσία.

Τις κινήσεις τους αντιλήφθηκε περίοικος που ενημέρωσε την Άμεση Δράση με συνέπεια να φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ. και να τους συλλάβουν. Στη κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, 34χρονος Έλληνας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για διακεκριμένες κλοπές. Όπως διαπιστώθηκε, ο ίδιος κρατείται για παρόμοιες πράξεις στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής απ' όπου βγήκε με τακτική άδεια την οποία όμως παραβίασε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, έκλεψαν Ι.Χ. αυτοκίνητο από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια διέρρηξαν τις εγκαταστάσεις δύο επιχειρήσεων στη δυτική πλευρά της πόλης, αφαιρώντας από τη μία 14 μπαταρίες φορτηγού.

Όταν το κλεμμένο όχημα έγινε αντιληπτό από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ο 34χρονος οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα προσκρούοντας σε περιπολικό, ενώ επιχείρησε μάταια να διαφύγει πεζός, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση κατά την ακινητοποίησή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης