Τρία νέα κέντρα για βίζα σε Τούρκους τουρίστες δημιουργήθηκαν στη Σμύρνη

Τρία νέα κέντρα για βίζα σε Τούρκους τουρίστες δημιουργήθηκαν στη Σμύρνη

Ξεκίνησαν από χθες να λειτουργούν στο Τσεσμέ, στο Αϊβαλί και στο Κουσάντασι - Πέρυσι τα τρία νησιά του Ανατολικού Αιγαίου επισκέφθηκαν συνολικά περίπου 185.000 Τούρκοι τουρίστες

turkish_tourists
Τρία νέα κέντρα υποδοχής αιτήσεων θεωρήσεων (Visa Application Centers) για λογαριασμό του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας ξεκίνησαν από χθες να λειτουργούν στο Τσεσμέ, στο Αϊβαλί και στο Κουσάντασι. Προκειμένου να διευκολυνθούν περαιτέρω οι Τούρκοι επισκέπτες των νησιών αφού -σύμφωνα με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη- περίπου 350.000 Τούρκοι πολίτες επισκέφθηκαν πέρυσι τα ελληνικά νησιά με έναν στους τρεις, να έχει ξεκινήσει από το Τσεσμέ.

Σύμφωνα με ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώς Παπούλια, «μια προσπάθεια μηνών ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τη στήριξη αυτοδιοικητικών και επιμελητηριακών παραγόντων από τις δυο πλευρές του Αιγαίου. Με το τρόπο αυτό, η Χίος, η Λέσβος και η Σάμος έρχονται πιο κοντά με τις τρεις σημαντικές περιοχές της Δυτικής Τουρκίας που έχουν ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις. Πέρυσι τα τρία νησιά του Ανατολικού Αιγαίου επισκέφθηκαν συνολικά περίπου 185.000 Τούρκοι τουρίστες.

Με τον δήμαρχο Τσεσμέ, Muhittin Dalgıç τον αντιδήμαρχο Χίου για θέματα τουρισμού Δημήτρη Καράλη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τσεσμέ Osman Köfüncü εγκαινιάσαμε τη λειτουργία του κέντρου υποδοχής αιτήσεων θεωρήσεων στο Τσεσμέ. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε στην ανάγκη οι δυο πλευρές του Αιγαίου να αποτελέσουν ένα κοινό τουριστικό πακέτο που να απευθύνεται στις διεθνείς αγορές. Ο τουρισμός και το εμπόριο φέρνουν τους λαούς πιο κοντά και δημιουργούν προϋποθέσεις για την ειρηνική συνεργασία και την κοινή ευημερία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης