Ρόδος: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε δύο ελάφια

Ρόδος: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε δύο ελάφια

Ο οδηγός ειδοποίησε αμέσως τη Διεύθυνση Δασών, αλλά τα δύο ζώα υπέκυψαν στα τραύματά τους

elafi30
Θύματα τροχαίου έπεσαν δύο ελάφια του προστατευόμενου είδους dama- dama στην περιοχή του Μανδρικού στη Ρόδο, όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα ο οδηγός του οποίου δεν τα είδε μέσα στο σκοτάδι. Δυστυχώς, τα όμορφα ζώα υπέκυψαν στα τραύματά τους, παρά την προσπάθεια στελεχών της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου που ειδοποίησε ο οδηγός.

Έτσι, ο αριθμός των ελαφιών που βρήκαν τον θάνατο μέσα στο 2018 χτυπημένα από αυτοκίνητα στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή και νερό, έφτασε τα πέντε. Τα προηγούμενα δύο χρόνια, είχαν χάσει τη ζωή τους συνολικά γύρω στα 80 από τα υπερήφανα μηρυκαστικά. Συγκεκριμένα, το 2016 παρασύρθηκαν 30 ελάφια από τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν οχήματα και άλλα 12 βρήκαν τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκαν σε ελαιόδιχτα ή περιφράξεις.

Άλλα 34 ελάφια βρέθηκαν νεκρά στο νησί το 2017. Από αυτά, 25 τραυματίστηκαν θανάσιμα μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητα και σε περιφράξεις ή δίχτυα θανατώθηκαν άλλα εννέα. Χάρη σε έγκαιρη παρέμβαση στελεχών του Δασαρχείου Ρόδου, πάντως, μέσα στο 2017 διασώθηκαν εννέα ελαφάκια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης