Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αφαιρείται ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα από τον καθηγητή Ρίχτερ

creta_uni1

Δεκτή η επί δύο φορές ομοφώνως ληφθείσα απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης για την αφαίρεση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα από τον καθηγητή κ. Richter 

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη σημερινή συνεδρίαση, έκανε δεκτή την επί δύο φορές ομοφώνως ληφθείσα απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης για την αφαίρεση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα από τον καθηγητή κ. Richter και αποφασίζει ομόφωνα την αφαίρεσή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση: “Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα την αφαίρεση του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα από τον Καθηγητή κύριο H.A. Richter, ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφασή της αυτή:

Η Σύγκλητος επαναβεβαιώνει τις αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης σε ότι αφορά στην απονομή του τίτλου του επιτίμου διδάκτορα, δηλαδή την επιστημονική αριστεία, το ακαδημαϊκό ήθος, την εξαιρετική συμβολή στην πρόοδο της επιστήμης και τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση η απονομή του τίτλου δεν συνεπάγεται υποχρέωση του τιμωμένου να συμφωνεί σε ζητήματα τρέχουσας πολιτικής με την διοίκηση του ΠΚ, το Τμήμα που τον πρότεινε, ή την Ελληνική πολιτεία.

Η Σύγκλητος, λόγω του μέχρι πρόσφατα ισχύοντος θεσμικού πλαισίου δεν είχε ποτέ συζητήσει την απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης για απονομή του τίτλου στον Καθηγητή κ. H.A. Richter,

Η Σύγκλητος αφού συζήτησε διεξοδικά το θέμα κατά τη σημερινή συνεδρίασή της μετά την παραπομπή του σε αυτήν από την Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ιδρύματος και μετά από δύο ομόφωνες αποφάσεις του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης για αφαίρεση του τίτλου έλαβε υπόψιν τη δημόσια απαξιωτική για το ελληνικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης δημόσια τοποθέτηση του Καθηγητή H.A. Richter, μετά την απονομή του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα όπως επισημαίνεται στις αποφάσεις του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης η οποία δεν είναι ανεκτή, προσβάλει το ίδρυμα και έχει ως συνέπεια την τρώση του κύρους του.

Επίσης το γεγονός ότι η Σύγκλητος ως το ανώτατο όργανο Διοίκησης του Ιδρύματος έχει την ευθύνη και την υποχρέωση της προάσπισης του ακαδημαϊκού κύρους του
αποδέχεται την επί δύο φορές ομοφώνως ληφθείσα απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης για την αφαίρεση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα από τον καθηγητή κ. Richter και αποφασίζει ομόφωνα την αφαίρεσή του”.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

η ιστορία έχει γίνει γνωστη 3,5 χρονια

αλλά οι "αητοί του πανεπιστημίου", τώρα το θυμήθηκαν.. Ντροπή και ξεφτίλα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κυρια Ισμηνη μας, το αρθρο σας ειμαι μισο. Γιατι δεν γραφετε τι ειπε ο κ. Ριχτερ ωστε να προβουν οι πανεπιστημιακες αρχες σε αφαιρεση του τιτλου ; Δεν ειναι νομιζω δυσκολο ενα αρθρο να ειναι πληρες για τον αναγνωστη

@

Θα ήταν υπερβολή αν ζητούσαμε να μας αναφέρετε τί απαξιωτικό είπε ο κύριος αυτός για το Πανεπιστήμιο Κρήτης που οδήγησε στην αφαίρεση του τίτλου του;

ΝΙΚ

Στο βιβλίο του η μάχη της Κρήτης θεώρησε εγκλημα την αντίσταση των Κρητών Καθώς και τη συμμετοχή τους στη ομώνυμη μάχη. Δικαιολόγησε τις μετέπειτα σφαγές αμάχων και έβγαλε λογαριασμό ο,τι χρωστάμε στους Γερμανούς και όχι ο,τι οφείλουν. Δεν υπάρχει τεκμηρίωση, ούτε επιστημονική βάση για αυτά τα τραγικά, επίσης υπήρξε και δικαστική εμπλοκή, οπότε ..... Επιπλέον οι δηλώσεις του για το Π. Κρήτης ήταν απαξιωτικές.

Νίκος

Που τα διάβασες όλα αυτά εσύ; Για πες μας σε ποιο βιβλίο και ποια σελίδα έγραψε ο Ρίχτερ ότι η αντίσταση στην Κρήτη ήταν έγκλημα; Έμπλεξε ο εξέχων Γερμανός ιστορικός και μεγάλος φιλέλληνας με ψυχοπαθείς ελληναράδες. Καλά να πάθει! Όποιος κάνει κάτι καλό για την Ψωροκώσταινα διώκεται.

Tzen

Είσαι άσχετος και ανίδεος Γιάννα μην πω και τι άλλο...μπορούσες να ψάξεις στο ίντερνετ και να μάθεις και όχι να γραφεις κάτι για να το παιζεις έξυπνος...ξεστραβωσου αν θες στο youtube με καποια από τις τόσες εκπομπές που υπάρχουν για τη συγκεκριμένη υπόθεση...Και άργησαν μάλιστα να κάνουν το αυτονόητο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kris_spir

Ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην πολιτειακός γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιου Χαμσάιρ  είναι ένα από τα πρόσωπα που θα ανεβούν σήμερα στην εξέδρα και θα απευθύνουν χαιρετισμό

12