«Ζητείται εμφανίσιμη νοσηλεύτρια για γραμματειακή υποστήριξη...»

«Ζητείται εμφανίσιμη νοσηλεύτρια για γραμματειακή υποστήριξη...»

«Θέλετε συνεργάτες μέσω καλλιστείων» απάντησαν από την Ένωση Νοσηλευτών που εξαγριώθηκαν από την αγγελία γυναικολογικού-μαιευτικού κέντρου

sexy_nurse
«Ζητείται εμφανίσιμη νοσηλεύτρια για γραμματειακή υποστήριξη σε γυναικολογικό-μαιευτικο ιατρειο στην Αθήνα. Απαραίτητη γνώση αγγλικής γλώσσας και χρησης Η/Υ. Προϋπηρεσία θα συνεκτιμηθεί. Τηλέφωνο επικοινωνίας χχχχχχχ». Αυτό είναι το περιεχόμενο του μηνύματος, που έφτασε χθες με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) για να προωθηθεί στα μέλη της - ενα μήνυμα που διαβάζεται ξανά και ξανά με την ελπίδα πως ίσως πρόκειται για κάποιο λάθος, για κατι που γράφτηκε εκ παραδρομής...

Τα αυστηρά κριτήρια, τα οποία δυστυχώς δεν ειναι αμιγώς επιστημονικά, αλλα πρωτίστως αισθητικής φύσεως και τα οποία θέτει γιατρός, γυναικολόγος-μαιευτήρας προς τους ενδιαφερόμενους για την κάλυψη της θέσης εργασίας που προσφέρει, γεννούν εντονο προβληματισμό για την προκλητική σεξιστική οπτική του αναφορικά με την ιδιότητα του νοσηλευτή, κι ενω σημειωτέον ειναι και ίδιος λειτουργός υγείας.

Η "εμφανίσιμη", συχνά δε και "σέξι" νοσηλεύτρια, φέρνει στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά τον άκρατο σεξισμό που συνδέεται με το επάγγελμα αυτό, με ένα επάγγελμα που στην νοσοκομειακή πρακτική ειναι συνυφασμένο με εξοντωτική εργασία και χαμηλές αποδοχές, αλλα και υψηλή κατάρτιση και επιστημοσυνη των νοσηλευτών και των νοσηλευτριών.

Η απάντηση της ΕΝΕ

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας η οποία έγινε αποδέκτης αυτής της αγγελίας.
Κλείσιμο
«Απαντούμε στο απαράδεκτο αίτημά σας με οργή, μιας και ο σεξιστικός και ρατσιστικός χαρακτηρισμός "εμφανίσιμη" δεν ταιριάζει στα επιδιωκόμενα προσόντα επιστημόνων υγείας, αλλά άλλων "ειδικοτήτων».
Απορούμε δε, πώς εσείς, λειτουργοί και επιστήμονες του χώρου συντάξατε και στείλατε τέτοιας ποιότητας αίτημα προς την ΕΝΕ.
Αν επιθυμείτε να προσλαμβάνετε τους συνεργάτες σας μέσω καλλιστείων, προφανώς απευθυνθήκατε σε λάθος φορέα, εκτός κι αν το "ιατρείο" σας προσφέρει και άλλου είδους υπηρεσίες" απάντησε το ΔΣ της ΕΝΕ στον γυναικολόγο- μαιευτήρια που αναζητεί την εμφανίσιμη νοσηλεύτρια...»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης