«Πονηρή» διάταξη Κοντονή για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς: Παρατείνεται ο χρόνος κράτησής τους;

8turks_kontonis

Τον Μάιο λήγει το 18μηνο κράτησης των Τούρκων που το 2016 διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο

«Πονηρή» και ασαφής νομοθετική ρύθμιση που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και τους 8 Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι είναι σήμερα διοικητικά κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.
Πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι η νομοθετική αυτή ρύθμιση δεν αφορά τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και αναμένεται να κάνει σχετική δήλωση στη Βουλή ο Σταύρος Κοντονής.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για τη βία κατά των γυναικών, στο οποίο περιλαμβάνεται νoμοθετική ρύθμιση για όσους αλλοδαπούς εκκρεμούν αιτήματα έκδοσης από τρίτες χώρες, και συγκεκριμένα ως προς το χρόνο κράτησης τους.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση οι εκζητούμενοι από τρίτες χώρες μπορούν να κρατούνται και πέραν του νομίμου ορίου όταν εκκρεμεί αίτημα έκδοσης τους για ποινικά αδικήματα.

Αναγκαίο είναι να επισημανθεί ότι εντός του ερχόμενου Μαίου, λήγει σταδιακά για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς το 18μήνο κράτησής τους, για διάφορα αδικήματα που τους έχουν καταλογιστεί κατά την είσοδό τους στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο.
Από το υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε γνωστό ότι η εν λόγω ρύθμιση αφορά μόνον αιτήματα έκδοσης και μόνον για ποινικά αδικήματα και δεν σχετίζεται με διοικητική κράτηση στο πλαίσιο αιτημάτων πολιτών τρίτων χωρών για χορήγηση ασύλου.
Όμως, όπως έλεγαν νομικοί, καθ΄ ερμηνεία της επίμαχης διάταξης και σε βάθος χρόνου, ως προς τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς η εν λόγω διάταξη θα έχει αξία μόνον αν η Τουρκία υποβάλλει εκ νέου, τέταρτο, αίτημα έκδοσής τους, καθώς έως τώρα τα αιτήματα της Τουρκίας έχουν απορριφθεί από τις αρμόδιες Ελληνικές δικαστικές αρχές

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

43742820_2070529723259926_6660886113021853696_n

«Το Πανεπιστήμιο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε «συλλογικότητα» θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ για την παρουσία του «Ρουβίκωνα» στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ

3
1275266

Ο  εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε, επίσης, να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ντάλτας και να αθωωθούν ο εφέτης Αθανάσιος Μουστάκας και ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης, ο οποίος μέχρι πρότινος φυγοδικούσε

1
PAN_0147

Υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας η πρόεδρος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Καθηγητής Αντώνιος Κουνάδης - Στόχος - Ανοίγει ο δρόμος  στον τομέα τυποποίησης και επεξεργασίας δειγμάτων, αλλά και της έρευνας