Έβρος: Τέσσερις δήμοι ζητούν την κήρυξη των παρέβριων περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

evros-potami-plhmmyres

Το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς και ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χρήστος Μέτιος, μετέβησαν στο Πύθιο Διδυμοτείχου όπου η στάθμη του ποταμού παραμένει επί τέσσερις ημέρες πάνω από το όριο συναγερμού

Την κήρυξη των παρέβριων περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για πλημμυρικά φαινόμενα, ζήτησαν με έγγραφό τους προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι δήμοι Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς και ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χρήστος Μέτιος, μετέβησαν στο Πύθιο Διδυμοτείχου όπου η στάθμη του ποταμού παραμένει επί τέσσερις ημέρες πάνω από το όριο συναγερμού. «Μεταβήκαμε σε διάφορα σημεία της παρέβριας ζώνης σε όλο τον νομό. Εκτός από το Πύθιο, υπήρξε εκτόνωση του φαινομένου και σ' ένα δεύτερο σημείο, στην Κορνοφωλιά, όπου με το άνοιγμα του θυροφράγματος πλημμύρησαν περίπου 4.500 στρέμματα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέτροβιτς μετά την «αυτοψία» στις υψηλότερου κινδύνου παρέβριες περιοχές.

Σημειώνει πως μετά τις «επανειλημμένες εκκλήσεις μας για ελεγχόμενη αποδέσμευση των νερών από τα φράγματα της Βουλγαρίας, καθότι η διαμορφωθείσα κατάσταση, μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στο νομό, λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις κινδύνου πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων, η γείτονα με νέα ειδοποίηση μας ενημερώνει, πως θα επιχειρηθεί διαχείριση του φράγματος του Ιβαήλοβγκραντ, η πληρότητα του οποίου αγγίζει το 113%, σε πολύ χαμηλότερα ποσοστά από τα 730 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο».

«Παραμένουμε σε εγρήγορση, γιατί παντού υπάρχουν νερά και ζημίες και το επόμενο 48ωρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Οι στάθμες του νερού του ποταμού Έβρου παραμένουν πάνω από το όριο συναγερμού σε όλο το μήκος του, ενώ από τα συνολικά 45.000 πλημμυρισμένα στρέμματα, περίπου τα 18.000 είναι από τον ποταμό Έβρο και τα υπόλοιπα 27 από τοπικά νερά», καταλήγει ο κ. Πέτροβιτς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

jaguar

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αναφέρει: «Για αυτούς στο βωμό του να πληγεί το Πάρκο δεν έχει σημασία να κινδυνέψουν ακόμη και να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Προφανώς για αυτούς σημασία έχει να πληγεί το Πάρκο και αν υπάρχουν θύματα ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ θα τρομοκρατηθεί περισσότερο ο κόσμος»

11
prosfyges_borders

Πρωτοβουλία Ολλανδών πολιτών φτάνουν στην Αθήνα την παραμονή των Χριστουγέννων για να παραλάβουν 150 πρόσφυγες – «Θεωρούμε κατάφωρη αδικία να σηκώνουν μόνες τους όλο το βάρος η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία» 

5
rodos_art

Μέσω της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου για κατηγορούμενους και θύμα ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη ζητά να μάθει με ποιους επικοινώνησαν και που βρίσκονταν αυτά τα πρόσωπα στο κρίσιμο διάστημα πριν και μετά τη δολοφονία

patra

Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια - Η ποινή της μειώθηκε σε 12ετή κάθειρξη, αφού αναγνώρισε κάποια ελαφρυντικά  - Μπορεί να αφεθεί ελεύθερη, καθώς έχει εκτίσει ικανό χρονικό διάστημα στις φυλακές

3