Φωτογραφίες: Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού Παυλόπουλου στο υποβρύχιο Ματρώζος

Φωτογραφίες: Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού Παυλόπουλου στο υποβρύχιο Ματρώζος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού στο Αρχηγείο Στόλου και επιβιβιβάστηκε στο υπερσύγχρονο υποβρύχιο κλάσης 214 - «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή» διαβεβαιωσε ο Καμμένος  

upobrixio_mak_v11
Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επισκεπτόμενος το Αρχηγείο Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα υπερασπίζεται με σθένος τα σύνορά της και την Ευρώπη», ενώ τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει απαρέγκλιτα να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και τις διεθνώς αναγνωρισμένες συμφωνίες, όπως είναι η Συνθήκη της Λωζάνης (1923).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού στο Αρχηγείο Στόλου, ξεναγήθηκε στους χώρους του ναυστάθμου και επιβιβιβάστηκε και στο υπερσύγχρονο υποβρύχιο "Ματρώζος" το οποίο είναι ένα από τα τέσσερα υποβρύχια κλάσης 214 που διαθέτει ο Ελληνικός Στόλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτός από το υποβρύχιο "Ματρώζος", επισκέφθηκε τη φρεγάτα "Σπέτσαι" και την πυραυλάκατο "Κρυσταλλίδης" ενώ συνεχάρη τα πληρώματα για το υψηλό ηθικό και την ετοιμότητα τους στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

Τον κ. Παυλόπουλο ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Στόλου ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Κλείσιμο
Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας:


4417294
4417476
4417450
4417445

Οι δηλώσεις

«Να επανέλθει στην ορθότητα της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου», κάλεσε εμμέσως την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με δηλώσεις του από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

«Η συνθήκη της Λωζάνης είναι πλήρης, δεν αναθεωρείται δεν επικαιροποιείται, δεν αφήνει ίχνος γκρίζας ζώνης και όσοι το κάνουν το κάνουν, τους καλούμε να επανέλθουν στην ορθότητα της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου», τόνισε.

«Είμαστε εδώ για να συνυπάρξουμε ειρηνικά. Θέλουμε να οδηγήσουμε τη γείτονα Τουρκία στον ευρωπαϊκό προορισμό της», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Τουρκίας οφείλει να σεβαστεί ότι το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του. Δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις και γκρίζες ζώνες. Ένα θέμα έχουμε εν εκκρεμότητι κι αυτό είναι η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας».

«Ο όρος διαφορές είναι πολλαπλώς εσφαλμένος και δίνει λάθος μηνύματα», σημείωσε.

«Το σύνολο των Δωδεκανήσων και των παρακείμενων νησίδων ανήκει στην Ελλάδα και επ' αυτών η Ελλάδα ασκεί πλήρη κυριαρχία. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα της αμυντικής θωράκισης των νησιών της», ανέφερε.




Καμμένος : Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι καθόλα έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κατά την επίσκεψη του στο Αρχηγείο Στόλου, στο ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης