Η ΕΛΑΣ έμαθε για τη βόμβα στην Ευελπίδων από το Indymedia

Η ΕΛΑΣ έμαθε για τη βόμβα στην Ευελπίδων από το Indymedia

Βρέθηκαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού - Την τοποθέτηση του ανακοίνωσαν αναρχικοί στο διαδίκτυο

evelipid-dika-1
Προβληματισμό προκαλεί στην ΕΛΑΣ η τοποθετήση εκρηκτικού μηχανισμού από αναρχικούς στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι μέσω ανάρτησης στο athens.indymedia, καθώς αστυνομικοί της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής βρήκαν υπολείμματα της βόμβας στο σημείο το οποίο είχαν περιγράψει οι συντάκτες της προκήρυξης.

Αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι αναρχικές ομάδες μετά τα γκαζάκια πέρασαν σε εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η εκτίμηση των αστυνομικών ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος, τόσο μικρής ώστε η έκρηξη να μην γίνει αντιληπτή από κανέναν περιοίκο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι είναι η πρώτη φορά που οι συντάκτες προκήρυξης δίνουν τόσο λεπτομερή περιγραφή του μηχανισμού που κατασκεύασαν, κίνηση που ερμηνεύεται ως μια προσπάθειά τους να πείσουν για τους ισχυρισμούς τους.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία ενημερώνεται για εκρηκτικό μηχανισμό ή επίθεση με αυτό τον τρόπο καθώς είχε προηγηθεί η επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαιριανής τον Φεβρουάριο και η εκτόξευση ρουκέτας κατά γραφείων εταιρείας στη Μεταμόρφωση τον Ιανουάριο του 2014.

Την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού τα ξημερώματα του Σαββάτου ανέλαβε η ομάδα «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου / FAI-FRI». Σύμφωνα με το αντιεξουσιαστικό γκρουπ, η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς Γιαγτζόγλου, Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο, αλλά και τις εκκενώσεις των υπό κατάληψη κτιρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης