Αρπάζουν τις καμπάνες από ναούς στην Κορινθία

Αρπάζουν τις καμπάνες από ναούς στην Κορινθία

Οι άγνωστοι ιερόσυλοι δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην οροφή της πρώτης εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής που χτίστηκε το 1800

bell_church
Ανενόχλητες δρουν στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας οι συμμορίες των «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων, που δεν διστάζουν να λεηλατήσουν ακόμη και τις εκκλησίες και τα νεκροταφεία. Εξ αιτίας τους, οι καμπάνες δυο ναών στο δημοτικό διαμέρισμα Κλένιας του δήμου Κορινθίων θα αργήσουν να σημάνουν ξανά!

Οι άγνωστοι ιερόσυλοι δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην οροφή της πρώτης εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής που χτίστηκε το 1800, πατώντας πάνω σε έναν κάδο απορριμμάτων που έσυραν ως τον εξωτερικό τοίχο. Από εκεί κατέβασαν την καμπάνα, αφήνοντας ωστόσο πίσω τους το επίσης μεταλλικό σήμαντρο! Αμέσως μετά, άρπαξαν και την καμπάνα του ναού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο κοιμητήριο της περιοχής και εξαφανίστηκαν με τη λεία τους. Οι κάτοικοι του χωριού που ενημέρωσαν την Ασφάλεια Κορίνθου, εκτιμούν ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα που λεηλάτησε πρόσφατα τα μνήματα του νεκροταφείου αρπάζοντας τα μπρούτζινα χερούλια από τα μάρμαρα, τα καντήλια και τα θυμιατήρια.

*** Δυο φορές μέσα σε ένα 24ωρο, βεβήλωσαν άγνωστοι το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου σε κεντρική πλατεία των Χανίων. Αρχικά, την παραμονή του Ευαγγελισμού, έσπασαν το τζάμι και το πορτάκι και έκλεψαν το λάδι, τα καρβουνάκια και το θυμίαμα. Οι γυναίκες που φροντίζουν το εκκλησάκι, τοποθέτησαν πάλι μέσα μερικές εικόνες, ένα καντήλι και ένα τραπεζομάντιλο. Όμως, το πρωί της Δευτέρας, το βρήκαν πάλι άδειο, ενώ οι δράστες προκάλεσαν φθορές και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης