Μαρτυρία σοκ εγκύου στα Χανιά: Με απέλυσαν και από τη στενοχώρια είχα αιμορραγία

Μαρτυρία σοκ εγκύου στα Χανιά: Με απέλυσαν και από τη στενοχώρια είχα αιμορραγία

Τι λέει στο protothema.gr η 28χρονη Κρυσταλλία Στάθη που προσέφυγε στη δικαιοσύνη χωρίς να βρει το δίκιο της 

kristalia_egios
Αντιμέτωπη με το πιο «σκληρό» πρόσωπο της δικαιοσύνης ήρθε μια γυναίκα, η οποία απολύθηκε από την δουλειά της όταν ήταν έγκυος και σήμερα παραμένει άνεργη.

Η Κρυσταλλία Στάθη προσέφυγε στη δικαιοσύνη, όμως η πρωτόδικη απόφαση ήταν εναντίον της, αφού η Έδρα πείστηκε ότι κατά τη διάρκειας της εγκυμοσύνης της εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντά της και δικαίωσε τον εργοδότη εναντίον του οποίου είχε στραφεί η 28χρονη.
egios_xania1

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της 28χρονης 
Κλείσιμο
Η Κρυσταλλία Στάθη που απολύθηκε ενώ ήταν έγκυος από οίκο ευγηρίας στα Χανιά


Η ίδια μίλησε στο protothema.gr για το Γολγοθά που βιώνει από τότε που απολύθηκε.

«Το 2014 δούλευα σε μια ιδιωτική επιχείρηση κι όταν τους ανακοίνωσα ότι είμαι έγκυος, μου έδωσαν μια εβδομάδα άδεια και όταν στη συνέχεια τους πήρα τηλέφωνο και τους ρώτησα ''πότε θα ξαναγυρίσω στη δουλειά'' τότε αυτοί μου απάντησαν « απολύεσαι». Και γυρίζω και τους ρωτώ «για ποιο λόγο» και μου λένε « απολύεσαι , έτσι απλά». Τότε, τους λέω ότι αυτό που κάνετε δεν είναι νόμιμο κι ότι μια έγκυο γυναίκα δεν μπορείτε να την απολύσετε και μου λέει η εργοδότριά μου ''λυπάμαι , δεν μπορώ να κάνω κάτι''. Πήγα κατευθείαν στην επιθεώρηση εργασίας όπου και τους κάλεσαν για να απολογηθούν και υποσχέθηκαν ότι θα με πάρουν πάλι πίσω στη δουλειά , πράγμα που δεν έγινε ποτέ», λέει η 28χρονη Κρυσταλλία.

«Από τότε ξεκίνησε ο μεγάλος μου Γολγοθάς. Εκείνη την περίοδο που με απέλυσαν ήμουν δυο μηνών έγκυος και από τη στενοχώρια μου είχα αιμορραγία. Πέρασα πάρα πολλές στενοχώριες και φοβόμουν για την υγεία του μωρού. Και η κατάληξη ήταν στο πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε τον περασμένο μήνα να δικαιωθεί ο εργοδότης μου. Ισχυρίστηκαν, ότι υπήρχε σπουδαίος λόγος που με απέλυσαν, ότι δεν έκανα σωστά τη δουλειά μου και το διαπίστωσαν αυτό την περίοδο που ήμουν έγκυος. Ακόμα δεν έχω καταλάβει πόσο σημαντικός ήταν αυτός ο λόγος που έχασα τη δουλειά μου, με ένα παιδί στην κοιλιά κι ότι πείστηκε και ένα ολόκληρο δικαστήριο με αυτό. Η απόφαση του δικαστηρίου στηρίχτηκε σε μια συγκεκριμένη ένορκη κατάθεση και συγκεκριμένα στην κατάθεση του άντρα της ιδιοκτήτριας.Ήταν πάρα πολύ απογοητευτικό αυτό για μένα και πολύ άδικο. Ποτέ πάνω στη δουλειά δεν μου είχαν κάνει ούτε μια παρατήρηση κι αν ήθελαν πραγματικά να δείξουν ότι υπήρχε κάποιο παράπονο από την πλευρά τους προς εμένα, υπήρχε συγκεκριμένο βιβλίο παραπόνων στη δουλειά και θα μπορούσαν να γράψουν εκεί οτιδήποτε, πράγμα που δεν έγινε. Εγώ είχα και έχω ανάγκη τη δουλειά και βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση να μεγαλώσω δυο παιδιά» καταλήγει η Κρυσταλλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης