Σέρρες: Ένταση, συμπλοκές και μικροτραυματισμοί έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σέρρες: Ένταση, συμπλοκές και μικροτραυματισμοί έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Οργισμένες αντιδράσεις από τους αγρότες για την υποχρεωτική καταχώρηση του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου και στα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια στη φετινή Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης

Ένταση, συμπλοκές και μικροτραυματισμοί σημειώθηκαν σήμερα το πρωί κάτω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ Σερρών, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε μερίδα αγροτών, αντιδρώντας στην υποχρεωτική καταχώρηση του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) και στα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια στη φετινή Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης.

Παρουσία της  Προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού,Ελβίρας Σεραφειμίδου, -που επισκέφτηκε την πόλη των Σερρών από τη Θεσσαλονίκη για την καταγραφή των προβλημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου μέτρου-  περισσότεροι από 200 αγρότες επιχείρησαν να καταλάβουν τα γραφεία του οργανισμού, θέλοντας να εκφράσουν την αντίδρασή τους . Όπως υποστηρίζουν ορατός είναι ο κίνδυνος να μην ενεργοποιηθεί το 50% των δικαιωμάτων και να χαθούν ενισχύσεις, «αφανίζοντας» το ήδη συρρικνωμένο εισόδημά τους.Η μεγάλη αστυνομική δύναμη , που από νωρίς το πρωί βρισκόταν κάτω  από τα γραφεία, δημιούργησε ανθρώπινο «φράκτη» που εμπόδισε την μαζική είσοδο των αγροτών στις εγκαταστάσεις. Η αγανάκτηση των αγροτών , δεν άργησε να φέρει την ένταση και τις μικροσυμπλοκές με τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και δύο τραυματισμοί, ενός αγρότη και ενός αστυνομικού ο οποίος μάλιστα για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

 «Μας αφανίζουν!»

Οι αγρότες ζητούν να αποσυρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής αναγραφής του ΑΤΑΚ  και να εφαρμοστεί σταδιακά και διαφοροποιημένο από το τέλος της υπάρχουσας ΚΑΠ του 2020.

«Ζητούμε την οριστική κατάργηση του ΑΤΑΚ ,καθώς είναι τεράστιος ο αντίκτυπος που θα έχει στην αγροτική οικογένεια. Χάνεται το μεγαλύτερο μέρος των ενισχύσεων. Μας αφανίζουν και δεν θα το επιτρέψουμε!» δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος, ο οποίος και επέδωσε κείμενο με τα αιτήματά τους στον Προϊστάμενο της νομαρχιακής μονάδας Σερρών του ΟΠΕΚΕΠΕ Κώστα Οικονόμου.

« Το ΑΤΑΚ είναι χειρότερο και πιο οδυνηρό μέτρο  και από το φορολογικό για το οποίο κάναμε τόσες κινητοποιήσεις» υποστήριξε στο ίδιο μήκος κύματος ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Αλιστράτη Γιώργος Κασάπογλου. «Το κράτος των Αθηνών απερίσκεπτα έβαλε αυτό το μέτρο σε μία χώρα χωρίς κτηματολόγιο. Δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί. Είναι ανόητα και βλακώδη αυτά που πάνε να εφαρμόσουν και δεν θα τους αφήσουμε!”

 «Η σημερινή συμβολική  κινητοποίηση γίνεται για ένα ακόμη πλήγμα  που έρχεται στον  πρωτογενή τομέα  και οδηγεί στην εξόντωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου» υποστήριξε από την πλευρά  της η Πρόεδρος του Πανσερραϊκού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ελπίδα Σιδηροπούλου.

«Έχουμε δεχτεί πολλά πλήγμα το τελευταίο διάστημα και στη ζάχαρη και στο καλαμπόκι και έχουμε πολλά μέτωπα ανοιχτά. Αυτό είναι όμως είναι το οριστικό και πλήττει όλους τους παραγωγούς» δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Ηράκλεια Κλωνάρης Λιούτας.

«Ο ΑΤΑΚ είναι η καταστροφή μας. Τελειώνουμε, σβήνουμε!» δήλωσε ο παλαίμαχος αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Σιάκας, στηλιτεύοντας παράλληλα τους συναδέλφους του για την  μικρή συμμετοχή στην συμβολική κινητοποίηση, τονίζοντας «ότι δικαίωση των προβλημάτων από τους … καναπέδες δεν θα έρθει»

Άκαρπη η συνάντηση

Μετά από  διαρκείς διαπραγματεύσεις και όταν κόπασε η ένταση, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συμμετείχε σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Προϊσταμένου του ΟΠΕΚΕΠΕ Σερρών, παρουσία της  Προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού,Ελβίρας Σεραφειμίδου . Η τελευταία δέχτηκε τις «βολές» των αγροτών για  τις επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του ΑΤΑΚ στην συρρίκνωση του εισοδήματός τους, ενώ κλήθηκε ν΄ απαντήσει σε πολλά ερωτήματα και να δώσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που όμως ήταν πέραν των αρμοδιοτήτων της.

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Κυριακη

Της επιδότησης το κάγκελο!!!!!!! Αισχος !!!!! Οι νομιμόφρονες πολίτες είμαστε τα ζώα και οι ανόητοι

Efstratios

Πάρτο αλλιώς τώρα μεγάλε

kikirikoy

Εμ τους κακοφαίνεται!!! Καλόμαθε η γριά σα σύκα , παίρναν και παίρνουν τις σφραγίδες από κάτι κοινοτάρχες κάποια Γραφεία για ΟΣΔΕ και θεωρούν αβέρτα συμφωνητικά για το γνήσιο της υπογραφής, κατά πως βολεύει τον πελάτη-αγρότη. Αποτέλεσμα: εξασφαλισμένη πελατεία. Γιατί σου λέει ο αγρότης που να ψάχνω τον αρχικό ιδιοκτήτη, που νοικιάζω το χωράφι τριτοτέταρτο χέρι και το χω αλλαγή , πάω στον τάδε που μου κάνει κι ότι συμφωνητικά θέλω!!! Για να ξυπνήσουν και λίγο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί!

Τακης

Τι παιζει με αυτο το θεμα;;

Γιάννης

Φίλοι αναγνώστες διαβάσατε καλά τα παραπάνω και καταλάβατε γιατί διαμαρτύρονται μερικοί, που μάλλον είναι πάρα πολλοί; Για τα αγροτεμάχια για τα οποία επιδοτούνται με σεβαστά ποσά τους ζητούν να καταγράψουν το μοναδικό αριθμό κάθε αγροτεμαχίου (ΑΤΑΚ) που αναφέρεται στο Ε9 και αυτοί δε θέλουν να τον καταχωρήσουν. Απότι όλοι ξέρουμε η δήλωση των αγροτεμαχίων στο Ε9 εδώ και κάμποσα χρόνια είναι υποχρεωτική. Επομένως θα πείτε γιατί να διαμαρτύρονται; Οι λόγοι είναι απλοί: 1. Τα χωράφια για τα οποία επιδοτούνται δεν τους ανήκουν και ούτε τα έχουν ενοικιάσει και εισπράττουν εν αγνεία του πραγματικού ιδιοκτήτη. 2. Ο ιδιοκτήτης δεν τα έχει δηλώσει στο Ε9 για να αποφύγει τον ΕΝΦΙΑ και 3. Ο ιδιοκτήτης που τα ενοικιάζει δε δηλώνει στην εφορία το ενοίκιο κι επομένως φοροδιαφεύγει. Συνοπτικά: παράνομες επιδοτήσεις, φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή. Πιστεύω να καταλάβατε γιατί ουρλιάζουν για την ζητούμενη αναγραφή του ΑΤΑΚ, Μήπως αμφιβάλλει κανείς πως θα το επιτύχουν; Δουλεύετε λοιπόν εσείς ή τα παιδιά σας με 300 - 400 ευρώ το μήνα και κάποιοι άλλοι να παίρνουν μαύρα και αφορολόγητα σεβαστά ποσά. Το δήθεν πρόβλημα δεν αφορά τους νομιμόφρονες αγρότες που δεν έχουν να κρύψουν τίποτε αλλά τους μπαταξήδες...

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΑΓΡΟΤΗΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ

Αγροτης

Μαλακίας το αναγνωσμα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ENTELISSS

Λόγω χιονόπτωσης έχουμε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην Περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέα Μάκρης από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης